DISTRIBUIȚI

Copiii sunt cele mai frumoase flori ale vieții, continuității și sincerității. Ei știu să demonstreze emoții deosebite și să se bucure sincer de tot ce-i înconjoară. Copiii din creșa/grădiniță numărul 1 „Ghiocel” din oraș, sunt deosebiți pentru că primesc o educație în spiritul frumosului și artei de cei mai performanți educatori.

 

Ziua de 27 octombrie a fost dovada faptului că sunt întradevăr speciali. Am avut deosebita ocazie să ne convingem de acest lucru participând la „Atelierul de formare continuă a conducătorilor muzicali din instituțiile preșcolare”, responsabilă de această activitate fiind conducătorul muzical al acestei instituții, Vera GÎNJU. Subiectul atelierului „Dramatizările în cadrul activităților muzicale cu copiii preșcolari”, a avut tema: „La balul eroilor din povești”. Scenariu deosebit al acestui bal a fost prezentat de grupa pregătitoare nr.6, educatoare Maria EȘANU cu ajutorul participării și altor copiii cât și cadre didactice din instituție.

La eveniment au fost prezenți oaspeți de la Direcția Educație Sângerei, în persoana Larisei NICOV cât și conducătorii muzicali ai insituțiilor preșcolare din raion.

Directoarea grădiniței, Ana GUBCEAC a dat curs atelierului, făcând o prezentare a cărții de vizită a instituției, trecând filă cu filă peste fiecare an de la fondarea acestei grădinițe.

S-au redat prin mijloace dramatice conținuturi muzicale a fragmentelor din povești și diverse istorioare respectând și schimbând firul narativ al textului literar și muzical. Copiii au interpretat creații muzicale cu diferite caractere ținând cont de ținută, dicție și articulație. De asemenea, ei au reușit în totalitate să redea artistismul eroilor din povești cu mimică și gesturi, fiind vestimentați cu ținute deosebite care au corespuns în totalitate eroilor.

Continuarea o citiți în nr. 48 al ziarului