DISTRIBUIȚI

Tudor Tutunaru este președinte al organizației teritoriale Sângerei a Platformei DA și din 2015 este unul dintre cei mai activi luptători pentru statul de drept, împotriva corupției și pentru o apropiere cât mai dinamică de țările civilizate din Uniunea Europeană. Este Vicepreședinte al raionului Sângerei pe domeniile educație, medicină și asistență socială, ceea ce l-a implicat totalmente în combaterea efectelor crizei pandemice, când domeniile pe care le are în gestiune au fost cel mai grav afectate.

Tudor Tutunaru este, conform visului său din copilărie, absolvent al Academiei de muzică, teatru și arte plastice, dar conform vocației este absolvent al Academiei de administrare publică și a făcut masterul în științe politice.
Are o familie minunată. Este căsătorit și are 2 copii. Fiica sa este studentă la ASEM, iar feciorul este elev al cl.XI la liceul teoretic OLIMP.
În calitatea sa de vicepreședinte al raionului pe domeniile educație, medicină și asistență socială, Tudor Tutunaru a identificat multe probleme și s-a convins că lucrurile în domeniile pe care le coordonează conform funcției sale nu sunt de departe perfecte. Lipsa cadrelor pedagogice și deficitul bugetar de circa 16 mln lei sunt doar două aspecte extrem de nefaste ale situației în educație din raion. Tudor Tutunaru spune că un asemenea dezastru se datorează în primul rând incompetenței guvernărilor centrale și locale precedente și noua guvernare va trebui să se aplece primordial asupra deschiderii locurilor de muncă în mediul rural, astfel făcând un prim pas spre stoparea exodului masiv al celor mai activi cetățeni ai țării, inclusiv al tineretului, din satele noastre. Tocmai pentru a implementa asemenea angajamente extrem de necesare societății, Tudor Tutunaru candidează pentru un mandat de deputat alături de colegii săi din Platforma DA.
De asemenea, programul Platformei DA „Salvarea Satelor” este proiectul la care ține să participe cu cea mai mare implicare Tudor Tutunaru, pentru că știe foarte bine cât de important este să fie îmbunătățite condițiile de trai, infrastructura, să fie modernizate satele noastre, în care, în secolul 21 nu avem apă, canalizare, gazificare etc. „Salariile mici sunt una din cauzele cele mai frecvente pentru care profesorii și medicii pleacă de acasă, chiar dacă au locuri de muncă, pentru a avea posibilitatea să-și întrețină familiile și să-și crească decent copiii. Există riscul ca peste 5-10 ani să nu aibă cine ne trata sau învăța! Este nevoie de o regândire totală a politicilor în aceste domenii, de alocări bugetare mult mai substanțiale, pentru că o societate cu sănătatea afectată și fără posibilitatea de a primi studii nu poate construi o țară prosperă în care să trăim bine”- spune Tudor Tutunaru.

Continuarea citiți în n.26 din 2 iulie 2021