Aroma electorală se simte peste tot

Aroma electorală se simte peste tot

103
DISTRIBUIȚI

Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova alegerile parlamentare din 24 februarie curent se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt (paralel), în care concomitent sunt aleși 50 de deputați în cadrul unei singure circumscripții naționale și 51 de deputați în circumscripția uninominală.
Toți cetățenii Republicii Moldova, care au 18 ani beneficiază de dreptul de a alege și a fi aleși în cadrul scrutinului parlamentar.


Alegerea pe care fiecare dintre noi trebuie să facă este o una istorică, care decide destinul Moldovei și al fiecărei familii pentru următorii ani. Acum este momentul crucial, să decidem dacă dorim să trăim în sărăcie, corupție, tâlhărie, departe de cei dragi sau alegem schimbarea.
Mare forfotă și gălăgie cu scrutinul electoral din februarie curent. Și dacă ar fi numai gălăgie, dar mai apare interesul, minciuna și scheleții din dulapul cuiva. Aroma electorală se simte peste tot, indiferent de loc sau anturajul în care te afli. Culmea e că am o problemă tocmai cu anturajul. Probabil, am descoperit o maladie nouă. Iată câteva din caracteristicile acesteia: maladia atacă tinerii cu vârsta cuprinsă între 18- 25 de ani, provoacă, stare de debusolare inexplicabilă și generează discuții seci fără de nici un sens, care, de cele mai multe ori, sunt înecate într-un pahar de băutură cu etichetă bună (colorată și într-o limbă cât mai străină), că de… avem de unde. Să discuți cu un asemenea speciment despre politică e ca și cum ai încerca să filmezi un porno în Vatican. Și totuși, discuțiile cu ei sunt interesante, tinerii au argumente, așteaptă fapte concrete, un job, apartamente, vor să fie promovați, susținuți… Știu că nimeni și nimic nu va face pentru ei. Deaceea foarte mulți nu-și văd traiul în Republica Moldova, mulți din cei plecați deja, nu doresc să revină cu totul acasă. Ei nu văd nimic stabil…
V-ați gândit vre-o dată că trăim într-o lume a morților? Nu, să nu mă credeți că sunt dusă cu pluta. Pur și simplu la noi morții fac parte din politică. Candidații la eternitate votează în masă, apoi … mor, iar noi și ei, de fapt trăim viața aleasă de morți sau de „bolnavi”, de „venetici”. Ce mai…
Închipuiți- Vă o lume în care mulți nu votează, în care partidul singur își înaintează candidații, singuri votează, îi schimbă, iar noi ceilalți, plătim scump, foarte scump chiar, pentru acest show.