DISTRIBUIȚI

În cadrul sărbătorii zilei naţionale “Limba noastră cea română” , primarul oraşului Sângerei Arcadie Covaliov, a dat citirii dispoziţiei Consiliului orăşănesc Sângerei din luna august. În ea se declară că profesoarei de limbă şi literatură română Ecaterina Atanasov i s-a conferit titlul onorific de Cetăţean de onoare a oraşului Sângerei.
Timp de cinci decenii distinsa profesoară a altoit la elevi dragostea de carte, de literatura noastră clasică, faţă de scriitorii români de azi, dragoste de ţară, limbă şi neam.
Pe parcursul vieţii sale la baştină a fost activă în viaţa social-culturală şi educativă din oraş.
Din iniţiativa ei a fost deschis Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” în fosta clădire a comitetului raional de partid. Apoi împreună cu poetul Ion Hadârcă, primăria din Sângerei (primar Nicolae Ropot), doamna Atanasov şi-a adus aportul la instalarea bustului marelui poet Mihai Eminescu în faţa liceului, ce-i poartă numele. Multe iniţiative şi idei a dat doamna profesoară ce-au fost aplicate în practica instituţiilor raionale şi orăşăneşti.
Aprecierea la justa valoare şi după merit a doamnei Ecaterina Atanasov e prilej de bucurie pentru ea şi pentru cetăţenii oraşului.
Andrei Luţcan, or. Sângerei