DISTRIBUIȚI

Scriem din partea miilor de băștinași care muncesc pe teritoriul Italiei, dar care cu gândul și cu sufletul suntem acasă. Ne doare până la disperare soarta țării noastre, soarta poporului nostru.
Dragii noștri, apelăm către Dumneavoastră, către toți cei care sunteți în satele și orașele raionului, care suferiți și înfruntați zi de zi enormele dificultăți ce s-au abătut asupra vieții poporului nostru. Suntem mândri de DVS. că mai sunteți acasă, continuând să munciți și să rezistați. Suntem mândri că încercați psihologic condițiile social-politice ce s-au creat ani de zile în țară.
Atât noi, cei plecați peste hotare, cât și Dumneavoastră, cei de acacsă, am așteptat ziua de 1 noiembrie 2020 ca pe o zi a Luminii și a Marilor Schimbări.
Noi, fiind la mii de kilometri, urmăream cu sufletul la gură oră de oră ce se întâmplă acasă. Duminică telefonam continuu rudelor, prietenilor, informându-ne unii pe alții. Suntem deziluzionați și disperați de rezultatele alegerilor prezidențiale din raion, de atitudinea unor cetățeni de-ai noștri. O republică întreagă a înțeles însemnătatea acestor alegeri. Regretăm foarte mult și ne este rușine pentru acei cetățeni care au votat pentru Dodon, Ivanov…
Suntem mândri de acei care ne-au dat un exemplu demn de urmat. Cei, care au manifestat curaj prin acțiunile lor, atâta sete de libertate, demonstrând că rădăcinile noastre sunt viguroase și adânci, demonstrând că au un scop de realizat, pentru care sunt în stare să lupte cu cei mai mari rechini ai Puterii.
Plecăm capul în fața părinților, rudelor, prietenilor care au votat corect. În numele sângereienilor care muncesc peste hotarele țării, apelăm la Dvs, vrednici feciori și fiice, participați activ la alegerile din 15 noiembrie, dați-Vă votul pentru candidata la funcția de președinte de țară Maia Sandu. Cu ea vom realiza Marile Schimbări pe care le așteptăm. Să avem încredere în ea.
Fiecare dintre noi are datoria de a explica celor din jurul nostru, în special persoanelor în vârstă, care –l idealizează pe Igor Dodon, fiind înșelate cu majorarea pensiilor cu câțiva lei. Explicați-le cu tact bunicilor, fără a-i ofensa, aducând argumente pentru a-i face să înțeleagă esența actualei Puteri a socialiștilor.
Dacă cei care au votat pe 1 noiembrie candidații la funcția de președinte al țării, membri ai partidelor de stânga, dacă se vor găsi persoane indiferente față de soarta poporului și nu vor ieși la votare, dacă cineva își va pune pe prim plan problemele personale în acea zi importantă de 15 noiembrie 2020, în care se va hotărî în mare parte Viitorul nostru, și nu se va prezenta la votare, ne va amenința un mare pericol istoric – însăși existanța noastră ca neam. Stimați și dragi concetățeni, fiecare trebuie să se pătrundă de responsabilitatea pe care o are –pentru soarta poporului nostru, pentru destinul copiilor și nepoților noștri. E o datorie a fiecăruia de a ne da votul pentru a demonstra că avem maturitate de cetățeni.
În acest moment crucial pentru Moldova, trebuie să fim uniți, să demonstrăm o unitate de spirit, de voință, de caracter.
Dacă dorim să avem o societate democratică, în care s-ar respecta dreptul și libertatea omului, valorile moral-spirituale ale poporului nostru, dacă dorim să avem un trai decent și să devenim membri ai marii familii europene, să contribuim fiecare la începerea marilor schimbări.
Votul fiecăruia dintre noi îl așteaptă copiii copiilor noștri, îl așteaptă Istoria, ce vrea să ne deschidă Porțile Luminii și ale Prosperității.
Cu iubire și dor de Țară, sângereienii din Italia