DISTRIBUIȚI

Născută la 10 februarie 1967 în orașul Sângerei, în familia Serafimei și a lui Gheorghe Vreme, este o artistă plastică ce ne-a desenat și promovat baștina și orașul natal. Părinții ei au fost oameni simpli, dar buni la suflet, săritori la nevoie, care au crescut și au educat patru copii. Angela a studiat la școala medie nr. 3 (actualul Liceu Teoretic Olimp).
Pentru eroina noastră lumea înconjurătoare a fost deschisă ca o carte, cu frumusețile, actracțiile și peisajele sale irepetabile. De mică îi plăcea să admire frumoasele peisaje ale naturii, peisajele urbane și locurile interesante ale orașului. A fost în stare să observe luciul stropilor de rouă de pe flori, contrastele cromatice la schimbarea timpului, paleta multicoloră a anului și alte multe lucruri pe care un om simplu și îndepărtat de arte puțin le observă.
Această atașare de natură, de lumea înconjurătoare pune amprenta pe activitatea ei. Un imbold pentru studiul mai profund și amplu în arte l-a primit de la prima sa profesoară de arte vizuale Viorica Tabarcea. După care a sorbit cu nesaț din experiența profesorilor Svetlana și Pavel Ciobanu, îndrăgitul său profesor de arte Gheorghe Gorun. După finisarea studiilor la Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”, în clasa profesorului Serbinov și Iurie Ursatîi, se întoarce la baștină. Aici artista Munteanu a activat o perioadă ca profesoară de Arte Plastice, continuând studiile la „Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, în clasa profesorilor: T. Macari, Gurău, I. Botnari și alții, pe care o absolvește cu succes în anul 1999, profilul de arte plastice și decorative. Profesând la Sângerei, în școala care a învățat, ea organiza diverse expoziții ale copiilor și personale, fiind susținută în toate de mulți colegi, foști profesori, și mai ales de fosta sa dirigintă Ecaterina Ungureanu (care peste ani i-a rămas o prietenă apropiată a familiei).

Continuarea citiți în nr.17 din 15 mai 2020