DISTRIBUIȚI

Este deloc simplu s-o apreciezi pe Angela ALBU care, timp de 31 de ani , este alături de colectivul Gimnaziului Ciuciuieni. Fidelitatea faţă de meserie, în general, şi de instituţia noastră, în special, denotă dragostea şi responsabilitatea faţă de copii, faţă de neam şi ţară.
S-a născut în satul Ciuciuieni şi, timp de cinci decenii , este fiica fidelă a satului natal. Viaţa şi străduinţa i-au deschis multe oportunutăţi de angajare în alte şcoli sau alte posturi, dar ALBU Angela rămâne a fi acelaşi Om devotat şi aproape fiecărui subaltern, coleg , discipol şi elev din Gimnaziul Ciuciuieni. După Şcoală Pedagogică Călăraşi, în 1989, revine în sat învăţătoare, apoi urmează facultatea de geografie. A crescut aici de la profesoară la directoare adjunctă, apoi la manageră principală. Scopul ei întotdeauna a fost şi este să facă loc pentru cunoştinţe, deprinderi frumoase, valori umane adevărate, beneficiari direcţi fiind elevii şi colegii din gimnaziu, dar şi colegii de breaslă din raion şi republică , foarte mulţi, de altfel, pentru care a fost şi mentor sau continuă să colaboreze în cadrul Societăţii de Geografie, fiind şi preşedintele filialei Sângerei, dar şi în cadrul întrunirilor metodice raionale.
Ca manageră, depune tot efortul pentru păstrarea frumoaselor tradiţii ale şcolii şi asigurarea unui învăţământ de performanţă. Este energică, optimistă, mereu cu idei inovatoare. În sufletul său găseşte mereu loc pentru fiecare elev şi fiecare angajat. Îşi inspiră discipolii, colegii să se implice în multe proiecte educaţionale, dumneai fiind iniţiatoarea, dar şi în rol de moderator şi facilitatot în timpul derulării unui sau altui proiect, fie unul la nivel local, naţional sau internaţional. Comunitatea școlară a Gimnaziului Ciuciuieni este în proces de implementare a mai multor proiecte educaționale datorită inițiativei doamnei directoare sau cu acordul şi implicarea totală în proiectele initiate de cadrele didactice. Astfel, în ultimii 3 ani, au fost implementate următoarele proiecte: Proiectul Internațional ”Francophonie et solidarite”, în parteneriat cu Organizația ”Francophonie et solidarite” din Franța; Proiectul Internațional „Educație interculturală – respect pentru cultura și tradițiile popoarelor”, în parteneriat cu România și Ucraina; Proiectul Internațional „România suntem noi” dedicat Centenarului Unirii, în parteneriat cu Brașov, România; Gimnaziul Ciuciuieni are încheiate 3 acorduri de parteneriat educațional cu: Școala Gimnazială ”Ing.Gh.Pănculescu”, Vălenii de Munte, Prahova, România; Școala Gimnazială nr.19 din or.Brașov, România; Gimnaziul nr.6 ”Al-dru cel Bun” din or. Cernăuți, Ucraina; Școala Gimnazială ”Silviana” din Șimleu Silvaniei, jud. Sălaj, România, concursul „Din suflet, pentru mama !”; Proiectul educațional ”100 de mii de cărți pentru Centenar”; Proiect educațional în parteneriat cu Societatea de Geografie ”Gh.Năstase” din Moldova – activtate republicană (donații de carte); Proiectul ”Bunvolenția”, în parteneriat cu Elveția, din 2015.
În anul curent de studii, 2019-2020 , au fost implementate următoarele proiecte educaționale:
Proiectul „Hai Moldova”, colectarea deșeurilor electronice și electrice;
„Eco Vizio” – plantarea arborilor și arbuștilor (2020); Proiect de caritate în parteneriat cu „PRO Umanitas Moldova” pentru familii defavorizate, familii cu mulți copii, invalizi.
Parteneriate de succes au fost evidente în cadrul proiectului ,,Hai Moldova,, la inițiativa dnei Albu A, prof. de geografie, grad didactic superior, și conducător al Cercului ,,Tinerii naturaliști,, . Au fost implicați toți elevii din clasele gimnaziale în acest proiect. În rezultat fiind în top 16, am beneficiat de invitație la Gala ,, Hai Moldova ,, și premiu în valoare de 1000 de lei . Un alt proiect ”Reciclarea creativă a deșeurilor”, care a avut drept scop: Promovarea educației, conștiinței și atitudinii ecologice în Gimnaziul Ciuciuieni, prin crearea atributelor ECO.
Recent, se lucrează la deschiderea Sălii de clasă în aer liber, proiectul fiind susţinut de partenerii noştri elveţieni şi Pro Umanitas Moldova, cu care instituţia are o colaborare frumoasă, de cinci ani, graţie străduinţei şi atitudinii responsabile, în primul rând, a doamnei directoare. Proiectele implementate ne ajută să preluăm de la cei cu care colaborăm experiențe , practici utile și de succes, au un impact valoros asupra comunității școlare și locale, fortifică parteneriatul școală-familie ,iar rolul managerului principal aici este mai mult decât semnificativ.
Munca de zi cu zi îi aduce doamnei directoare Albu Angela satisfacţie, făcând-o mai dornică de a îmbunătăţi calea pe care şi-a ales-o. Mamă şi soţie, îmbină frumos viaţa de familie cu pedagogia, îmbină cu măiestrie valorile Familiei ALBU cu priorităţile macro-familiei –Comunitatea educaţională a Gimnaziului CIUCIUIENI.
În calitate de cadru didactic şi directoare adjunctă, pot să afirm cu certitudine că doamna directoare ALBU Angela este managera școlară care a creat şi menţine, cu migală şi înaltă responsabilitate, un mediu stimulativ și cooperant, sigur şi motivant, favorabil desfăşurării unui proces educational de calitate, un mediu de învăţare şi de activitate pe potriva abnegaţiei şi devotamentului manifestat de Managera de succes ALBU Angela, directoarea gimnaziului din satul Ciuciuieni.
La ceas jubiliar, doamna şefă şi colegă, îti doresc ani mulţi şi frumoşi pe tărâm profesional şi proiecte de viaţă încununate întotdeauna de succes!
Tatiana Morozov, directoare adjunctă

Ziua de naştere a directoarei Angela ALBU este o zi specială pentru Gimnaziul Ciuciuieni, pentru că este evenimentul unui Om, care, în fiecare zi, răspândeşte suflul schimbării, optimism, dragoste de oameni şi devotament în mediul şcoii pe care o diriguieşte cu măiestrie. Este managerul care reuşeşte să rânduiască frumos toate grijile instituţiei, care , timp de un deceniu, face mult mai mult decât solicită obligaţiile funcţiei şi standardele profesionale ale cadrului de conducere. Doamna Angela Albu este renumita profesoara de geografie din Gimnaziul Ciuciuieni, cunoscută de, mai bine de trei decenii, la nivel local, naţional, dar şi internaţional, profesionalismul dumneaei fiind înalt apreciat de noi, colegii şi discipolii, dar şi de întreaga comunitate educaţională în care activează.
Fie ca în această zi aniversară să vă bucuraţi de succesele obţinute, să vă bucuraţi, ani mulţi şi frumoşi, de sănătate şi de cei dragi în preajmă!
Pentru că, în fiecare zi, ne îndrumaţi şi faceţi împreună cu noi lucruri multe şi bune pentru prosperarea gimnaziului … Şi pentru că faceţi parte din viaţa noastră şi a întregii comunităţi şcolare, Vă Mulţumim! La mulţi ani!
Cu respect şi admiraţie, colectivul Gimnaziului Ciuciuieni