ANDREI GALBEN a plecat spre locuri senine

ANDREI GALBEN a plecat spre locuri senine

146
DISTRIBUIȚI
În poză: ANDREI GALBEN

Plecarea subită a regretatului Om notoriu,consăteanului nostru, fostului rector și fondator al Universității Libere Internaționale din Moldova, academicianului, Pilonului de bază al învățământului privat din Moldova, Omului Legendă ANDREI GALBEN poartă însemnul eternității, aidoma unei retrageri neanunțate din scenă și urmărire a desfășurării din culisele celor veșnice. Figură notorie în mediul academic, regretatul nostru consătean și ctitor al Gimnaziului „Catinca și Ilie Galben” a înscris un capitol aparte în istoria învățământului superior din Moldova.
Porțile Edemului s-au deschis pentru că lui Dumnezeu i s-a făcut dor de Bunătate și Noblețe și l-a chemat la EL, doar că prea devreme. În decembrie 2017 regretatul ANDREI GALBEN s-a dus pe drumul fără întoarcere, s-a consumat ca o lumânare pentru a lumina o epocă. Un atare suflet și vărsător de lumină, de înțelepciune, cu proiecte grandioase de viitor, ar fi meritat să creeze și să militeze pentru o societate mai bună încă mulți ani. Cu toate acestea, Cel de Sus a decis să-i rezerve un loc însemnat pe harta cerului, o stea a recunoștinței pentru dragostea-i nemărginită pentru oameni și setea nemaipomenită de viață.
A iubit cu nesaț pământul natal, oamenii din Sloveanca și întreg raionul Sângerei, i-a păsat până în adâncul inimii de durerile celor din jur, s-a îndulcit din dragoste și adevăr ca din aghiasmă. Ne-a părăsit la o vârstă foarte frumoasă. Suntem siguri, că în viața de apoi a găsit mai multă lumină. De acolo, de Sus, ne veghează și pe noi, soarta noastră, a celor de unde i se trag rădăcinile.
Din ceruri ANDREI GALBEN continuă să ne protejeze, să ne dea lecții de demnitate etc.
Era ctitorul gimnaziului, al bisericii din localitatea natală. A plecat în decembrie trecut în NEmoarte și în nemurire. Fără EL am devenit mai triști, săraci, iar pecetea întristării și-a lăsat amprenta în memoria noastră. Suntem orfani…A rămas un gol neacoperit în inimile noastre.
Fie ca lumina să-i îmbrățișeze sufletul acolo Sus, alături de Dumnezeu. Luminoasa memorie va rămâne un reper de înțelepciune și demnitate, de devotament, iar opera-i rămâne veșnic o făclie călăuzitoare ce ne luminează drumul spre idealurile visate de EL. Îi vom păstra pe veci amintirea.
Colectivul Gimnaziului „Catinca și Ilie Galben”, s. Sloveanca