DISTRIBUIȚI

          Acum opt ani, în seara de 6 aprilie, mii de tineri s-au adunat în centrul Chişinăului, nemulţumiţi de rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie. Ei s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare. Protestul a fost numit „Revoluţia Twitter” şi a fost scânteia lui 7 aprilie. Cu toate că Sângereiul a fost departe de conflictul iscat, am decis să întrebăm locuitorii raionului ce țin ei minte despre această pată neagră în istoria țării.

Elena, 31 ani, Sângerei: „Pe tot parcursul deflagrațiilor eram la maternitatea din capitală; urma să nasc. Pe stradă se auzea cum oamenii scandau lozinci: „Vrem revoluție!”, „Alegeri repetate!” sau „Jos dictatura!”. Era foarte strașnic. Îmi era frică pentru viața mea și a copilului meu. Medicii ne spuneau mereu să nu ieșim afară în nici un caz, iar dacă avem nevoie de ceva, să rugăm rudele să ne aducă. Am trăit clipe de groază, mult stres, dar astăzi îmi amintesc că parcă nici nu a fost nimic, s-a uitat totul ca un vis urât”.

Victor, 27 ani, Prepelița: „Cred că fiecare cetăţean din ţară vrea să afle cine a fost organizatorul, de ce s-a procedat în aşa mod. Poate le e şi incomod să recunoască cine au fost, dar nu trebuie să fie…

continuarea o veți citi în numărul 15 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto din 7 aprilie 2009, sursa: realitatea.md