DISTRIBUIȚI

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polonia în R. Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, s-a aflat recent în vizită de lucru la Sângerei. Astfel, în incinta Consiliului Raional s-a întâlnit cu conducerea raionului.
Cor. „EN”
Excelența Sa, însoțit de Grigore Corcodel, președintele raionului a avut o întrevedere cu conducerea raionului.
În timpul întrevederii, Ambasadorul a vorbit despre faptul că Polonia este una dintre prietenele Republicii Moldova, iar Excelența Sa, Bartlomiej Zdaniuk, a precizat că Republica Moldova și Polonia au semnat un memorandum de colaborare în domeniul dezvoltării regionale și au fost realizate cu succes mai multe proiecte. De asemenea, Ambasadorul a subliniat că partea poloneză participă cu o susținere financiară, pentru soluționarea problemelor preponderent locale. Excelența Sa, s-a arătat încântat de planurile de colaborare expuse de cei prezenți la întâlnire: Tudor Tutunaru, Ion Bîrsanu, Iulian Erimei, Vitalie Tabarcea și a ținut să aprecieze elementul multicultural de la noi și intensificarea relațiilor de colaborare cu Powiatul Garwolin, parteneriat semnat în anul 2013, cât și stabilirea parteneriatelor cu alte unități administrativ- teritoriale din Republica Moldova.
În contextul discuțiilor desfășurate, președintele raionului și-a exprimat întreaga gratitudine pentru interesul manifestat față de raionul nostru și a informat despre activitatea, succesele și problemele cu care se confruntă localitățile din teritoriu și autoritățile publice locale în soluționarea acestora.
Ambasadorul a menționat disponibilitatea susținerii și implicării în vederea identificării potențialelor proiecte în domeniul măsurilor de încredere și îmbunătățirii vieții oamenilor din Sângerei.