DISTRIBUIȚI

         Chiar dacă se spune că toamna se numără bobocii, elevii lotului olimpic al Liceului Teoretic ,,Pantelimon Halippa” au îndrăznit să detroneze acest adevăr, învrednicindu-se, chiar în toiul primăverii de lauri și distincții în cadrul Olimpiadei Republicane de limba franceză, ediția 2017.

        Veni, am venit… unde? În inima Moldovei, la Chișinău, pentru a demonstra că valorile intelectuale și talentele adevărate pot crește și înflori chiar și în locurile cele mai ascunse de forfota cotidianului. Astfel, în perioada 12 -14 mai, am avut onoarea și bucuria de a participa, alături de colegii mei din L.T. ,,Pantelimon Halippa” la această frumoasă competiție, unde am reușit să ducem faima liceului nostru pe arena națională. Aici, numele localității și instituției noastre a devenit o frumoasă obișnuință și un ecou al inteligenței și al succesului.

              Vidi, am văzut…ce? O mulțime de tineri talentați, care cunosc și apreciază frumusețea și valoarea limbilor străine. Noi am fost cuprinși de o atmosferă distinsă și prietenoasă atât cu alți concurenți, cât și cu reprezentanții Comitetului Olimpic. Pe parcursul a două zile de concurs, lumina cunoștințelor elevilor de la Cubolta a strălucit, aceștia demonstrând competențe lingvistice și aptitudini de competitivitate superioară. Lotul olimpic s-a întors la baștină, adunând în cufărul succesului performanțe memorabile.

           Vici… am învins! Astfel, după consacrare și dăruire totală, eleva clasei a IX-a, Nicoleta CIPERCĂ s-a învrednicit de distincția superioară, locul I. Vice – campionii naționali, obținând diplome de gr. II, au devenit elevii clasei a XI-a, Igor GOREA și eleva clasei a XII-a, Cristina VREDNIC, care au reușit să surprindă juriul prin profunzimea și complexitatea ideilor expuse, care mărturisesc pe deplin valoarea elevilor din Cubolta.

Fiind la ultima olimpiadă la disciplinele școlare, mi-am luat rămas bun de la această competiție, la care am participat cu perseverență deja al treilea an consecutiv, obținând…

continuarea o veți citi în numărul 22 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Cătălin Cudalb