DISTRIBUIȚI

     Stimați locuitori ai orașului Sângerei ! Data de 20 octombrie 2019 poate să devină o zi însemnată pentru soarta noastră și pentru generațiile următoare.
Odată la 4 ani noi putem decide cine și cum să ne administreze orașul. Vedem cu toții la ce dezastru ne-au adus guvernații precedenți. Întreprinderile municipale sunt ruinate și nu fac față cerințelor actuale. Locuitorii de unii singuri construiesc rețelele de apeduct, canalizare, și gaz. Pe drumuri se aruncă pietriș de milioane de lei ca la prima ploaie să fie dus pe ,,apa sâmbetei”. Iluminare care funcționează din când în când și numai pe unele străzi. De transport public nici vorbă. Suntem orașul taxiurilor.
În toți acești ani s-au distrus practic toate întrepriderile din oraș iar locuitorii au luat calea pribejiei ca să poată supravețui. Nici nu s-a încercat să se construiască mici întreprinderi ca cetățenii să aibă unde lucra. Mai avem noroc că mai sunt instituții de stat unde activează un număr mic de funcționari. În schimb sau construit benzinării și magazine unde acei rămași acasă își cheltuie banii pe care rudele și copiii le trimit de peste hotare. Raionul Sângerei este, conform indicatorilor social-economici declarați, ce-a mai săracă administrație teritorială din țară. Corupția a afectat toate sferele vieții social-economice și este factorul cel mai negativ ce se răsfrânge asupra instituțiilor statului și a populației. Lipsa transparenței în procesul decizional agravează și mai mult gestionarea efectivă a bugetului local dar și a bugetelor proiectelor ce se implementează. Nu de așa guvernare avem nevoie noi!
    La nivel central în Guvern și ministere s-au început reforme. O astfel de abordare vom aplica și în Primărie. Administrația Publică Locală are menirea să gestioneze treburile locuitorilor și în interesul lor conform legislației în vigoare dar nu a clanurilor locale. Iată de acest principiu ne vom conduce.
   Echipa BE ,, ACUM Platforma DA și PAS” vine cu o nouă abordare de gestionare a treburilor orașului. În calitate de Primar ales împreună cu echipa de consilieri ne vom ține de principiul transparenței în procesul decizional și vom consulta populația pe problemele orașului iar deciziile le vom lua împreună.
Iată unele puncte strategice pe care le vom implementa:
•implicarea cetăţeanului ca partener egal al administraţiei publice locale prin sensibilizare, informare, participare, monitorizare;
•servicii publice de calitate accesibile și acceptabile, infrastructură socială şi educaţională, echitatea socială;
•oferirea cetăţenilor proiecte dorite de ei de către administraţie;
•informarea cetățenilor despre procesele inițiate de APL, conștientizarea că APL se află în serviciul cetățenilor și muncește pentru satisfacerea nevoilor acestora;
•stabilirea conceptului strategic pe temen lung, care să poată face faţă diverselor provocări;
•implicarea şi integrarea agenților economici, ONG – urilor în procesul de planificare strategică, în dezvoltarea şi promovarea comunităţii;
•cooperarea intercomunitară și intersectorială pentru atingerea rezultatelor scontate;
•crearea cadrului legal, mecanismelor organizatorice şi procedurale pentru o dezvoltare durabilă.
Împreună vom face schimbarea mult așteptată, ca or. Sângerei să devină un oraș modern, curat și sigur pentru generația de azi și generațiile viitoare !!!
Vă îndemn în ziua de 20 octombrie să votați pe toate trei buletine de vot sigla ACUM DA PAS !

Achitat din fondul electoral al Blocului ,,ACUM’’ Platforma Da și Pas