DISTRIBUIȚI

Activitatea managerială a instituțiilor de învățământ din raion se îmbunătățește permanent, prin activități la care participăm și unde asimilăm noi practici pentru munca de zi cu zi. La o astfel de întrunire întru perfecționare, managerii instituțiilor gimnaziale și liceale din raion am participat, activitatea fiind organizată de Gimnaziul „Ion Ignatiuc” din satul Prepelița.

Directoarea gimnaziului Svetlana Erimei susținută de echipa sa prin tot ce au pregătit și promovat în cadrul acestui atelier, ne-au oferit o zonă proximă de dezvoltare și învățare. Cu toată deschiderea ea ne-a oferit practici din activitatea sa de manager și a expus cum trebuie să fie o directoare, de la ce începe sau trebuie să înceapă activitatea sa un manager. Ne-a fost interesant să asistăm, să ascultăm, să pătrundem și să luăm fiecare pentru noi ceea ce avem nevoie spre a fi și mai buni și mai prosperi decât suntem astăzi, fiecare în instituția pe care o administrează.
Deschisă pentru colectivul de profesori, elevi și părinții acestora, asemeni a fost deschisă și pentru noi , colegii săi, manageri din raion, participanți la atelierul de lucru. Doamna directoare Erimei a împărtășit momentele interesante și de verticalitate din activitatea de manageră, dar tot atât de deschis s-a referit și la dificultățile în realizarea funcției de manager, de gimnaziu sau liceu. Nimic nu-i simplu, dar putem fi pregătiți pentru a trece cu demnitate prin dificultățile profesiei și misiunii date. Ne-a amintit în discursul său de promovare că ar fi benefic aplicând strategii, și că în miezul acesteia predomină resursa umană și însuși viața instituției. Ne-a plăcut să auzim aceasta de la moderatoarea întrunirii.

Continuarea citiți în nr.11 din 12 martie 2021