DISTRIBUIȚI

După o testare riguroasă a stării de sănătate și a dorinței de a face serviciul militar, 21 de tineri-recruți din raion au fost încorporați, pentru ași face serviciul militar în Armata Națională. Ei au susținut cu bine etapa de încorporare toamna 2020 – iarna 2021, fiind recent petrecuți în mod festiv pentru a fi incorporați în armată și încurajați de către administrația și colaboratorii Secției Administrativ Militare Sângerei.

Olga Timofeev, șefa Secției Administrativ Militare Sângerei și colaboratoarele sale în una dintre zilele perioadei de încorporare s-au pomenit în preajmă cu tânărul Sergiu Hadârcă din or. Sângerei. El a mărturisit fără ocolișuri : „Am 18 ani și vreau la armată”. În altă zi , alt tânăr a venit la Secția Administrativ Militară din satul Petrouca, primăria Copăceni: „Pe mine de ce nu mă caută nimeni. Eu vreau să slujesc”, s-a cerut încorporat în Forțele Armate tânărul.
Pe ambii tineri i-am regăsit în rândul a 21 de recruți din raionul Sângerei, cu care se vor completa rândurile de ostași ai Armatei Naționale.
„Eu singur m-am cerut în armată. O să mă maturizez mult mai dârz și bărbătește în armată”, a confirmat recrutul Sergiu Hadârcă, cele relatate de specialistele secției.
Maiorul Olga Timofeev a însoțit tinerii recruți pe drumul bun către brigada nr.2 de Infanterie Monitorizată Chișinău. Până a porni la drumul mare în serviciul militar, a binecuvântat tinerii recruți și i-a încurajat printr-un mesaj de bun augur în misiunea sfântă de slujire patriei:„ Sunt sigură, că vă veți satisface serviciul miliar cu curaj și bărbăție. Veți demonstra voință în rolul nou de ostași ai Forțelor Armate, devotament și onoare patriei. Eu am încredere în fiecare că nu ne veți dezamăgi.”

Continuarea citiți în nr. 40 din 23 octombrie 2020