DISTRIBUIȚI

În Sângerei cu zi ce trece se instalează o atmosferă de incertitudine. Ascultând și văzând totul ce se întâmplă , cu situația sanitară, cea politică, din puterea de vârf a raionului și a țării, oamenii sunt în totală incertitudine. Nu mai știu ce să creadă, încotro să-și îndrepte speranța. Derutați sunt că zilnic mor oamenii, iar în Parlamentul actual și acțiunile zilnice ale politicienilor, în discuțiile sterile, în contradictoriu ale deputaților mor speranțele oamenilor, ale poporului derutat de tot ce se întâmplă: minciună, incertitudine, interes meschin, iar limanul unei vieți normale și a unei democrații, pentru care au votat nu se întrevede. În această situație am întrebat cetățenii: -Alegerile anticipate ar fi o soluție de normalitate?

Maria Druga, consilieră raională: „Alegerile anticipate sunt inevitabile. O parte din deputații din Parlament nu reprezintă alegerea cetățenilor pe care au făcut-o în februarie 2019. Tot mai mult cred că fotoliul de deputat este folosit de unii pentru a-și rezolva problemele de interes personal, mai puțin de interes public. Vreau să spun că actualul Parlament nu are legitimitate. Este nevoie de mai mulți aleși ai cetățenilor care să le exprime interesele. Nu trebuie să uităm că actualul Parlament a fost ales în baza unei legi după placul lui Plahotniuc, mulți deputați promițându-i loialitatea. Alegerile anticipate vor avea loc în baza legii noi și în condiții mai democratice”.

Andrei Nucaru, satul Sângereii Noi: „Anticipatele sunt soluția punerii țării pe un făgaș normal. Doar că după situația care se profilează tot mai mult , cu adevărat ele sunt dorite doar de Partidul PAS.”

Eleonora Jurminschi, or. Sângerei: „Le-am dat votul politicienilor, încă și sfaturi să le dăm ce să facă și cum să facă mai bine pentru țară și pentru viața cetățenilor?. Ne-am dezamăgit. Nu credem în nimeni și în nimic: Nici în vaccinare, că ne va salva de moarte, nici în anticipate. Nici președinta Maia Sandu nu credem să răzbată. Ea ascultă de americani, nu de noi”.

Continuarea citiți în n.14 din 2 aprilie