DISTRIBUIȚI

Nu reușim să ieșim din unele alegeri căci intrăm în altele. În sufletul multora dintre noi se mai păstrează amarul (și rușinea) alegerilor parlamentare, când mulțimea a votat din nou menținerea noastră în mocirlă.
Și iată-ne pomeniți în fața alegerilor prezidențiale din noiembrie anul curent. Câte eforturi depune guvernarea actuală pentru înscăunarea actualului Președinte pentru încă patru ani. Tare se mai zbuciumă socialiștii și cei din coaliția lor pentru „ a asedia” ultima fortăreață a democrației rămasă încă necucerită de ei.
Mulți din cei înscriși în cursa pentru alegeri se văd deja înscăunați în fotoliul Președintelui republicii. Cel mai convins în propriile puteri rămâne Igor Dodon. Or, dumnealui crede că are în fața sa o gloată de necărturari, care vor vota orbește pentru el. După ce la micile ecrane, cât și vizita întreprinsă în raion a înșirat verzi și uscate, i-a bârfit pe ceilalți candidați, numindu-i „mincinoși”, „ mari politicieni” etc. Noi, cei care îi ascultăm discursurile, nu putem crede că un conducător își poate permite o asemenea lipsă totală de cultură.

Continuarea citiți în nr. 36 din 25 septembrie 2020