DISTRIBUIȚI

„Alege o viață fără alcool”, este îndemnul Inspectoratului de Poliție „IP” Sângerei către societatea civilă, îndeosebi către tânăra generație în perioada Sărbătorilor Pascale!

Oamenii legii desfășoară zilnic activități de prevenire și informare a comunității, în vederea combaterii consumului de băuturi alcoolice, mai ales în rândurile minorilor. Una dintre consecinţele cele mai grave ale consumului de alcool este creşterea criminalităţii. O mare parte din cei aflaţi sub influenţa alcoolului pot săvârşi violuri, furturi, violențe în familie, etc. Un alt aspect este conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică, șoferul punându-și viața proprie în pericol, a pasagerilor și a celorlalți participanți la traficul rutier.
În acest context, în scopul prevenirii și evitării victimizării, ca urmare a consumului abuziv de băuturi alcoolice, POLIȚIA recomandă :
– să nu încurajaţi sub nici o formă consumul abuziv de băuturi alcoolice! Beţia este principala cauză care favorizează majoritatea infracţiunilor cu violenţă, uneori cu consecinţe fatale;
– ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv;
– consumul de băuturi alcoolice pe stradă constituie o contravenţie;
– dacă soţul/soţia sau alt membru al familiei este iritat, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau are tendinţe de agresivitate, feriţi din calea acestuia orice obiecte ascuţite;
– nu urcaţi la volan în stare de ebrietate alcoolică pentru a nu pune în pericol propria viaţă şi a celor din jur, iar cazul când o persoană, intenţionează să se urce în stare de ebrietate la volan, nu ezitaţi să-l atenţionaţi asupra riscurilor la care se expune și să limitaţi accesul către mijlocul de transport.
Adoptaţi un comportament paşnic şi civilizat, iar în cazul în care nu puteţi soluţiona amiabil un conflict sau ați devenit martorul unei infracţiuni sau contravenţii, apelaţi la cel mai apropiat echipaj de patrulare sau sunaţi la 112.

Vasile Petrov, șef secție patrulare a SSP a IP Sângerei, comisar principal