DISTRIBUIȚI

Mai mulți agricultori din câteva raioane protestează miercuri, 9 decembrie, în centrul capitalei, acolo unde și-au adus și utilajele care îi ajută să-și câștige pâinea. Agricultorii se declară nemulțumiți de atitudinea Guvernului față de pierderile pe care le-au suportat în anul agricol 2020 afectat puternic de secetă.
„Faptul că am ajuns azi aici în Piața Marii Adunări Naționale este deja o victorie. Sperăm că aici, în centrul capitalei, să fim auziți și ne adresăm către toată populația: noi nu am venit astăzi aici să cerșim banii voștri, așa cum a fost anunțat sau declinat de cei de sus (…) Situația, condițiile climaterice ale anului 2020, care în ultimii ani încă nu am suportat așa o secetă, ne-a adus pe toți aici”, a spus un fermier.
La 6 decembrie, zeci de tractoare au ajuns în capitală fiind oprite de poliție la intrare în oraș. Pe facebook au apărut atunci mai multe imagini cu tehnica agricolă care stătea parcată pe marginea drumurilor la intrările din direcție Est și Sud-Est sau Sud.
Agricultorii, care au protestat și în august, se declară nemulțumiți de atitudinea Guvernului față de pierderile pe care le-au suportat în anul agricol 2020 afectat puternic de secetă. În același timp, ei se declară revoltați de politica bugetar-fiscală pentru 2021 care prevede o creștere a TVA pentru producția agricolă de la 8 la 12% și care în opinia lor va duce la pierderi și mai mari.
ZDG