DISTRIBUIȚI

Sezonul de încălzire în unele instituțiile de învățământ și cele de educație timpurie în raionul Sângerei nu a început cu dreptul. Din cauza unor lucruri nefinalizate din cadrul programului de pregătire a instituțiilor pentru sezonul rece și de încălzite, multe instituții nu au demarat sezonul de încălzire odată cu instalarea temperaturilor joase , neprielnice stării de sănătate a copiilor în grădinițe și scoli. Mai multe zile în șir în unele grădinițe copii au înghețat, suportând temperaturi de doar până 12-13 grade. Nici să se joace , nici să mănânce, nici la activități să participe: dacă-i frig nu-ți mai arde de joacă Mai cald este afară, decât în grupele de copii.

Părinții supărați că li s-au îmbolnăvit copii în condiții neprielnice, de frig în grădinițe, că sunt nevoiți să procure medicamente ca să-i trateze, să stea cu ei acasă, în defavoarea serviciului, s-au revoltat și se revoltă în continuare . Pentru condițiile neconforme când afară-i frig, iar în instituții și mai frig.
Apăsați de povara frigului în grădiniță, părinții din orașul Biruința au sesizat reprezentantul Guvernului R. Moldova în teritoriu Cristian Căinărian, șeful adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat. Oficialul a mers la fața locului:„ În ziua de miercuri 13 octombrie , la ora 17.00 am vizitat grădinița dată. În sălile unde se aflau copii era temperatura de 11 la 13 grade. Din cauza cui s-a ajuns la situația dată, directoarea instituției fiind în concediu și nu a putut fi prezentă pentru a aduce explicații. Persoanele responsabile rămase în locul ei au explicat motivul frigului din grădiniță prin faptul că nu fusese achitată o factură a consumului de gaze naturale și că n-ar fi fost testat cazanul”.

Continuarea citiți în n.43 din 22 octombrie 2021