DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 7 noiembrie curent, în Copăceni s-a desfăşurat a doua ediţie a Festivalului- concurs „Galbenă Gutuie”, activitate de înveşnicire a numelui marelui ADRIAN PĂUNESCU, organizată de gimnaziul care-i poartă numele. Întrucât poetul a fost acel care a iubit valorile, organizatorii asigură cu fiecare ediţie descoperirea şi promovarea talentelor.

 

La locul unde s-a născut a sosit fiul poetului Andrei PĂUNESCU, cât și prieteni, adoratori ai creaţiei, parteneri ai Festivalului „Galbenă Gutuie” asemeni Institutului Cultural Român din Moldova în persoana directorului Valeriu MATEI, Societatea Cultural Istorică „Mihai Viteazul” din Ploieşti şi preşedintele judeţului Prohova Mircea COZMA, Biblioteca Naţională „Nicolae Iorga” din Ploieşti, reprezentată de Mihaela RADU, profesorul şi scriitorul Horia BĂIESCU, din Buzău, reprezentanți ai primăriei comunei Dumbrăveni, Suceava, Liga Românilor de Pretutindeni. Alături de  aceşti reprezentanţi au fost prezenţi partenerii locali: Direcţia Educaţie şi Secţia de Cultură, profesorii de limbă şi literatură  română şi de educaţia muzicală din raion,  care şi-au susţinut elevii în concurs, cât şi membrii juriului.

Nu ştim cum s-a simţit ADRIAN PĂUNESCU în casa părintească din Copăceni, dar în casa veşniciei care-i este gimnaziul ce-i poartă numele, credem ,,că se simte bine”. Lumina eternităţii sale are culoarea galbenei gutui care a fost prezentă peste tot în această instituţie pe parcursul festivalului. Festivitatea l-a mișcat profund pe Andrei PĂUNESCU, feciorul poetului: „Vin pentru a doua oară la Copăceni, odată am fost cu tata, prin anii 1990. Am venit cu lumina lui din poezie şi cu visul care l-a avut: să se mai înfăptuiască încă o dată 1 decembrie 1918. Simţim acest vis neîmplinit ca pe o datorie a noastră.”a mărturisit acesta.

Continuarea o găsiți în nr. 50 al ziarului