DISTRIBUIȚI

Cristina PANAGUŢĂ este elevă în clasa a IX a LT „Nicolae Casso”. Recent a finalizat scrierea unui roman de suflet, întitulat „Când am adormit”. Romanul a fost înalt apreciat de scriitorul Nicolae DABIJA, care în calitate de redactor şef al ziarului „Literatura şi Arta” i-a oferit tinerei autoare spaţiu pentru publicarea unui fragment din această operă a talentatei adolescente.

Autoarea a împărtăşit momente din actul său de creaţie în cadrul şedinţei recente a Cenaclului Literar raional „Floarea neamului”. Ea este membră a Cenaclului şi dovada că acesta oferă tinerelor talente un mediu favorabil de a-şi valorifica inspiraţia creatoare, că sunt încurajaţi şi apreciaţi, prinzându-le aripi pentru zbor.
„Scrierea romanului am început-o în clasa a VIII-a. În decurs de 5 luni de zile am scris primul volum întitulat „Când am adormit”. Acum scriu al doilea volum – „După ce m-am trezit”.
Am abordat problema adolescenţilor. De mici noi creştem şi ne trezim către miracolul vieţii prin poveşti, care de cele mai multe ori vin către sufletul şi interesul de copil cu final pozitiv: binele, frumosul înving răul. Când intrăm pe portiţa adolescenţei ne ciocnim de cu totul altă lume, inclusiv şi eu. Am încercat să descriu în acest roman acceptul de sine, căutările eroinei blocată în visuri, a împărtăşit autoarea romanului. Eroina ei ştie cum să analizeze gândurile în cap şi prin scrierea romanului ea a oferit şansa semenilor săi să descopere acest lucru pentru a se descura mai uşor în viaţa adolescentină, cu problemele şi neînţelesurile sale.
Membrii Cenaclului au aplauda-o îndelung după ce şi-a prezentat un fragment din romanul în apariţie, exprimându-i astfel admiraţie pentru talentul său.