DISTRIBUIȚI

Inspectoratul de poliție Sângerei atenționează zi de zi despre necesitatea respectării restricțiilor impuse de către Comisia pentru Situații Excepționale și îndeamnă cetățenii să fie responsabili în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip COVID-19.
În acest context, de către angajații Secției Securitate Publică, în perioada 19-20 iunie curent, au fost efectuate razii pe întreg teritoriul raionului, în rezultatul cărora au fost depistate și înregistrate 20 de încălcări.
Conform prevederilor Hotărârii nr.15 din 12 iunie 2020, a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică se reiterează, interzicerea până la 30 iunie 2020 a aflării persoanelor:
– pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
– în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.) în grupuri mai mari de 3 persoane;
– în vârstă de peste 63 (şaizeci şi trei) ani în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă.
În acest sens, polițiștii desfășoară în continuare măsuri de prevenire și monitorizare a modului de respectare a interdicțiilor impuse de către autorități.
Autovehiculele de serviciu, dotate cu dispozitive speciale, difuzează mesaje sonore, prin care fiecare cetățean este îndemnat să prezinte responsabilitate și să respecte măsurile de protecție personală:
– să evite aglomerațiile;
– să păstreze distanța socială de cel puțin un 1metru;
– să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare;
– să se spele pe mâini cu apă și săpun cât mai des;
– să poarte mască de protecție în transportul public și în spații închise;
– să își acopere nasul și gura cu șervețele sau cu pliul cotului când tușesc sau strănută;
Reamintim cetățenilor despre obligativitatea respectării tuturor cerințelor stipulate în Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și îi îndemnăm să dea dovadă de conştiinţă civică.
Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru atragerea la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.
Andriana Țîbîrnă, ofițer principal al SIC a SSP a IP Sângerei