DISTRIBUIȚI

Luni 13 iulie curent în centrul orașului Sângerei, în fața Consiliului raional și pe Piața Independenței au avut loc acțiuni de protest. Au protestat 10 consilieri raionali socialiști, susținuți de unii dintre primarii raionului, cât și alți cetățeni.
Potrivit lui Vasile Luca, președintele Organizației Teritoriale a Partidului Socialiștilor, „am protestat împotriva nedorinței conducerii raionului de a ceda funcțiile și a refuzului de a respecta hotărârea Curții de Apel Bălți, privind anularea procesului-verbal în baza căruia au fost aleși în funcție președintele și vicepreședinții raionului: „Se anulează procesul- verbal al ședinței Consiliului raional Sângerei din 27.11.2019 ”. Prin acțiunile de protest i-am avertizat că nu mai sunt în drept și nu mai au voie să ocupe posturile de președinte al raionului și vicepreședinți, cât și alte funcții. Solicităm să Vă supuneți și să executați decizia instanței de judecată, să depuneți mandatele. Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție”, a susținut protestatarul.
Numai că nici după proteste și scandări „Jos mafia!”, „Executarea deciziei Curții de Apel este obligatorie!,” nici președintele raionului, nici vicepreședinții nu s-au grăbit să-și facă „valizele”. Nici nu au părăsit funcțiile. Decizia Curții de Apel Bălți este executorie, dar cu drept de apel.

Continuarea citiți în nr. 26 din 17 iulie 2020