DISTRIBUIȚI

În fiecare an, la data de 21 martie, Ziua Internațională a Pădurilor este sărbătorită la nivel mondial. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat la 21 decembrie 2012, o rezoluție prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare.

Potrivit Președintei Maia Sandu, Republica Moldova este încă departe de scopul propus, având doar 11% din păduri dintr-un necesar de 25-30%, dar primii pași au fost făcuți anul trecut, atunci când a fost creat Grupul de lucru pentru pregătirea „Programului Național de Împădurire”, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului curent. „Vă chem pe toți să dați o mână de ajutor și să deveniți promotori ai împădurii. Știu că timpurile nu sunt deloc ușoare. Dar crizele vor trece, iar noi vom putea să le lăsăm generațiilor viitoare o țară verde și curată.”, a afirmat șefa statului.
În acest sens angajații Primăriei Bălășești și a grădiniței „Ghiocel” din comuna Bălășești, au participat în zilele de 19 -21 februarie, la o acțiune de înverzire a plaiului. La finele anului 2021, comuna a participat la o instruire ce ține de prevenirea schimbărilor organizată de către ECO VISION. 

Continuarea citiți în n.14 din 25 martie 2022