A spori nivelul de toleranță și dialog intercultural în rândul tinerilor

A spori nivelul de toleranță și dialog intercultural în rândul tinerilor

105
DISTRIBUIȚI

Sunt îmbucurătoare performanțele elevilor de la Liceul Teoretic „ Olimp” din orașul Sângerei.  De data aceasta Daniel Clipca elev al clasei IX-a „C” a fost selectat printre cei 40 de adolescenți din municipiile Chișinău, Bălți și alte 8 raioane din republică, pentru a participa în cadrul programului „Intercultural Exchange Moldova” în Trogen, Elveția. Scopul  este de a spori nivelul de toleranță și dialog intercultural în rândul tinerilor reprezentanți ai diferitor etnii din Republica Moldova și are un caracter educativ. Astfel adolescenții vor putea să-și valorifice propriile culturi, tradiții, dar și să cunoască alte culturi, reprezentanții acestora prin comunicare directă.

O veste îmbucurătoare pentru Gimnaziile „ Ion Ignatiuc” din satul Prepelița.  Potrivit directoarei instituției Svetlana Erimei,; „ Elevele  Mădălina Calancea , clasa a 7-a și Ariadna Pleșca, clasa a 9-a  au devenit câștigătoare a proiectului „ Intercultural Exchange Moldova” care, seva desfășura în Satul Copiilor din Trogen, Elveția în perioada 27 septembrie -11 octombrie curent.  Mădălina și Ariadna, fac parte din numărul de 40 de adolescenți din Moldova, selectați  în rezultatul probelor de concurs: printre care și probe de comunicare în limba engleză ( interviu) pe subiecte de comunicare. Elevele noastre vor pleca în Elveția alături de copii din Macedonia, Serbia, Polonia, Ucraina.

Câștigătoare a aceluiași proiect, care se va desfășura  în Satul Copiilor din Trogen, Elveția, s-a dovedit a fi și Lidiana Scurtu, de la gimnaziul din satul Ciuciuieni. Ea fiind selectată în rezultatul probelor de concurs, inclusiv scrierea unei scrisori de intenție și probe de comunicare în limba engleză pe subiecte interculturale. Potrivit Angelei Alb u, directoarea gimnaziului „Proiectul este implementat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul  Fundației pentru Copii „ Pestalozzi” ( Elveția).Lidiana Scutaru, a înscris primul succes al elevilor din Gimnaziul Ciuciuieni la debutul anului școlar 2022-2023.”