DISTRIBUIȚI
În poză: Moaștele Sf. Iosif cel Milostiv

Mitropolitul Iosif Naniescu a fost numit Sfânt în Răzălăi, satul natal al ierarhului, după proclamarea canonizării sale. Sute de credincioși s-au adunat pentru a întâmpina și a se închina la moaștele Sfântului Iosif cel Milostiv. Ei au venit să se roage pentru pace lumească și sufletească. Slujba a fost oficiată de un sobor de ierarhi și preoți, condus de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolit al Basarabiei. La eveniment au mai participat vicepreședintele raionului, Mihail BÎRSAN, șeful Secției Cultură, Valeriu RUSU și academicianul Valeriu MATEI.

Cu prilejul canonizării, un fragment din moaştele sfântului şi o icoană reprezentând pe marele ierarh au fost aduse spre închinare comunitații, de o delegație a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române condusă de Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei. Moaștele au fost aduse spre închinare din Iași, România și vor rămâne la biserica din Răzălăi.
Parohul Bisericii din Răzălăi, Valeriu CERNEI a menționat că:
„E o dublă sărbătoare pentru noi creștinii, deoarece astăzi s-a întors acasă cel care a plecat copil de aici, Iosif Naniescu, astăzi Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv. A plecat copilul Ioan şi s-a întors un Sfânt. S-a născut aici, în Răzălăi, în anul 1818. La vârsta de doi ani a rămas orfan de tată, iar mama sa a devenit călugăriţă. Când a împlinit 10 ani a fost dus de unchiul său, ierodiaconul Teofilact, la Mănăstirea Sfântul Spiridon din Iași pentru a învăța carte. La 17 ani, a fost călugărit cu numele de Iosif, iar a doua zi este hirotonit diacon. Timp de 27 de ani, venerabilul Mitropolit Iosif Naniescu a păstorit cu o rară blândețe și înțelepciune Mitropolia Moldovei…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 21 al ziarului din această săptămână

În poză: imagine de la ceremonia de canonizare
În poză: creștinii se închină la icoana Sf. Iosif cel Milostiv