DISTRIBUIȚI

Începând cu 1 aprilie, curent, instituțiile educaționale din raion s-au încadrat activ în desfășurarea campaniei pentru înscrierea copiilor în clasa întâi. Activitățile respective sunt un răspuns la cerințele Direcției Educației și Ministerului de ramură pentru a cunoaște numărul copiilor care vor fi înscriși în clasa I pentru anul de studii 2022-2023.

Potrivit șefului adjunct al Direcției Educație Sângerei Mihai Curciuc, „ începând cu 1 aprilie părinții sunt așteptați să depună actele pentru înscrierea copilului în clasa I. Prima etapă în desfășurare deja va dura de la 1 aprilie până la 1 iunie. În această perioadă părinții copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului vor depune cererea și actele necesare pentru înscriere la școală. A doua etapă va fi organizată în perioada 14 iunie – 29 august. Vor fi înscriși copiii care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și nu au reușit să fie înscriși în prima etapă. Pe locurile rămase libere, vor fi înscriși viitorii elevi din alte districte școlare”, a precizat domnul Curciuc.
Instituțiile școlare au înscris primii copiii în listele viitorilor școlărei. Procesul de înscriere durează. Fiecare dintre ele încă nu cunosc câte clase întâi vor putea fi deschise la 1 septembrie. Este cert faptul că de la an la an numărul copiilor scade, fiind luați cu părinții în străinătate, unde acestea se stabilesc cu munca și traiul. Motivul depopularizării în continuare a satelor și orașelor noastre și cel al sărăciei ar fi determinante în scăderea numărului de copii care ar fi bine an de an să fie înscriși în clasa I.

Continuarea citiți în n.16 din 8 aprilie 2022