DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele raionului Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant, în plină stradă, în preajma casei sale. Lucrul acesta s-a întâmplat marți, 6 aprilie, după ce s-a întors de la serviciu, la volanul mașinii de serviciu. Făptuitorii sunt membri ai Partidului Acasă Construim Europa (PACE). Motivul care i-a determinat să procedeze astfel ar fi faptul că vicepreședintele s-a folosit abuziv de funcția sa, s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19, din rezerva de vaccinuri predestinate lucrătorilor medicali.

După incident victima a fost internată în Spitalul raional. După noaptea de internare, aflat în supravegherea medicilor, Tutunaru ne-a spus că până ce medicii nu-i comunică nimic, că ar fi posibilă o transferare a sa la o clinică republicană pentru recuperarea vederii afectate. El a confirmat cele întâmplate, spunând că persoanele care l-au abuzat în acest mod sunt cunoscute, fac parte din Partidul Construim Europa Acasă (PACE.)

„Învinuirile la adresa mea au fost că nu trebuia să mă vaccinez, ca fiind vicepreședinte al raionului. Prin această funcție, sunt responsabil de domeniul medicinei, educației și asistenței sociale. Primii după program se vaccinează medicii, asistenții sociali și pedagogii. Eu am tangențe directe cu toate aceste domenii și oameni care activează în sistem. Dacă cineva consideră că nu trebuia să mă vaccinez, este părerea lor”, a expus opinia sa vicepreședintele Tutunaru.
Acest exemplu ar fi fost foarte bun pentru promovarea vaccinării în masă.

De cu totul altă părere sunt autorii faptei, însuși cel care l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședinte. În acest sens, Tudor Balan, președintele Organizației Teritoriale PACE a confirmat:„ A fost o acțiune a noastră în cadrul unei măsuri de protest din partea PACE, în numele medicilor, bătrânilor, poporului întreg. Eu l-am stropit cu soluție de verde briliant, pe care am turnat-o pe spate, nu în ochi.

Continuarea citiți în nr. 15 din 09 aprilie