DISTRIBUIȚI

La 5 noiembrie curent, chiar și soarele sus, în cer, asemuindu-se cu galbenă gutuie, nu-și ascundea imensa dragoste față de Cel pentru care iubirea a fost muză, de Cel care a cântat iubirea, făcând din ea poeme, de Cel care din iubire a pătimit, prin iubire s-a înălțat…

În scuarul Gimnaziului „ADRIAN PĂUNESCU” din satul Copăceni”, la 5 noiembrie, soarele își arunca razele calde și blânde învăluind în căldura sa și creând impresia că nu a uitat că acum 11 ani poetul ADRIAN PĂUNESCU, dornic de lumină și de liniște, s-a desprins, aidoma gutuii pe care, cântând-o ca nimeni altul, acest fruct de culoarea luminii și cu parfum ademenitor de toamnă, s-a mutat printre aștri, de unde își îndreaptă asupra noastră lumina de astru.
Poetul ADRIAN PĂUNESCU și-a făcut din vers armă de luptă și declarație de dragoste. A cântat iubita. A cântat părinții cu o gingășie și un spirit de observație de o finețe deosebită, a cântat Neamul la o cotă de înaltă tensiune, a condamnat nedreptatea, neadevărul, ura, tunând, fulgerând. A cântat Basarabia atunci când eram condamnați nici în gând să nu admitem că suntem cu frații de peste Prut un pământ și un popor. Anul acesta, ca și în anul trecut, și așa cum, la sigur, o va face și în toți anii care urmează, Consiliul Raional, Secția Cultură, Direcțiile Educație și Asistență Socială, i-au adunat pe îndrăgostiții de creația păunesciană lângă bustul care i-a înveșnicit prezența printre noi a Celui care a văzut lumina zilei aici, la Copăceni, la 20 iulie 1943.
În acest context, vicepreședinții raionului Sângerei, Tudor Tutunaru și Ion Bîrsanu, Maria Bajura, șefa Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei, Valeriu Rusu, șeful Secției Cultură, Mariana Calin Sergiu Zagorutcno, Direcției Educație, profesori și elevi de la gimnaziul din localitate, au evocat momente și sentimente trăite în preajma poetului sau provocate în urma lecturilor, majoritatea pomenind de neuitatele seri petrecute cu urechea lipită de aparatele de radio ascultând cu sufletul la gură mobilizatoarele ședințe ale atât de aproape sufletelor noastre de români cenaclul „Totuși iubirea” și au depus florile recunoștinței la bustul poetului.
Elevii, au elogiat personalitatea poetului, susținând un recital de poezie, și interpretat cântece pe versurile Marelui ADRIAN PĂUNESCU.

Secția Administrație Publică

ACHITAT DIN BANI PUBLICI