A bruscat directoarea unei grădiniţe pentru că nu i-a permis să facă...

A bruscat directoarea unei grădiniţe pentru că nu i-a permis să facă agitaţie electorală

96
DISTRIBUIȚI

Fostul consilier municipal din Chișinău Oleg Cernei, care acum este candidat din partea Blocului ACUM, la funcția de primar al comunei Pepeni, raionul Sângerei, ar fi bruscat directoarea grădiniței din localitate. Acesta s-ar fi supărat pe femeie că nu-l lasă să facă agitaţie electorală în instituţie. Incidentul a avut loc astăzi, iar momentul în care Cernei pare să bruscheze angajata a fost filmat cu telefonul mobil, chiar de victimă. Cernei neagă toate acuzaţiile.

    Larisa Manoilă este directoarea grădiniței ”Andrieș” din comuna Pepeni. Incidentul aavut loc însă la grădiniţa din Răzălăi, sat care face parte din această comună şi unde femeia are aceiaşi funcţie. Manoilă povestește că astăzi a mers la Răzălăi, pentru a duce niște documente. Ajunsă la grădiniță, s-a întâlnit la intrarea în instituţie cu candidatul din partea Blocului ACUM la funcția de primar al comunei Pepeni, Oleg Cernei.

    Potrivit directoarei, acesta voia să facă agitație electorală în incinta instituției fără acordul ei. Șefa grădiniței nu i-a permis acest lucru, pe motiv că există un ordin în care se specifică faptul că orice candidat trebuie să ceară permisiunea administrației atunci când vrea să discute cu alegătorii dintr-o anumită instituție. Cernei nu ar fi preîntâmpinat-o, în prealabil pe femeie. La rugămintea directoarei să părăsească teritoriul grădiniței, Oleg Cernei s-ar fi înfuriat și ar fi început să o bruscheze.

   ”Dumnealui mi-a luat telefonul din mână și a început să mă lovească. Eu mă apăram și i-am zis dă-mi telefonul, dă-mi telefonul. Am început să strig la un ajutor de educator: – Catea, Catea, cheamă te rog poliția! Pentru că el mă lovea în partea dreaptă la cap, la gât, la mână mă lovea„, a spus directoarea grădiniței din comuna Pepeni, Larisa Manoilă.

    Potrivit Larisei Manoilă, după ce Oleg Cernei a plecat din grădiniță, aceasta a avut nevoie de îngrijiri medicale. Totodată, a fost anunțată și poliția, iar ofiţerul de presă al inspectoratului de Poliţie Sângerei, Ina Moscaliuc a spus că oamenii legii investighează cazul.
    Solicitat telefonic, Oleg Cernei a spus că nu a vrut să facă nicio agitație electorală, în grădiniţă ci doar să întrebe educatoarele dacă au anumite cerinţe speciale faţă de concurenţii electorali. Cât priveşte acuzaţiile directoarei privind bruscarea acesteia, acesta neagă că ar fi atins-o.

Pe rețelele de socializare, candidatul la funcția de primar al Comunei Pepeni, Oleg Cernei scrie:
,, Am venit la ora 13.00, nu am intrat în grădiniță și am așteptat afară până a ieșit o educatoare și m-a rugat sa aștept 10-15 minute până vor adormi copiii. Eu stăteam afară..și brusc apare doamna Manoilă cu o atitudine foarte agresivă și m-a întrebat ce caut la grădiniță, ce am copii? Din păcate m-am lăsat provocat de această atitudine. Știu bine cât de mult este implicată doamna în campania electorală în susținerea lui Oleg Rotaru, folosind fără și pârghiile administrative în acest scop. Dumneaei se comporta de parcă grădinița ar fi proprietatea ei și ea decide cine poate să intre și cine nu. Printre persoanele acceptate de către dna Manoilă la grădiniță sunt și deputații PDM Gheorghe Brașovschi și Violeta Ivanov. Aceștia pot intra oricând la grădinița condusă de ea fără probleme însă mie îmi cerea socoteală, ce caut eu acolo.
Știind aceste detalii și fiind provocat într-un mod agresiv de doamna Manoilă, am fost foarte indignat și, fiind dus de val, am încercat să-i iau telefonul din mână. Aici tot incidental s-a epuizat. De fapt, el a durat doar câteva secunde. Regret mult acest moment și îmi cer scuze de la doamna Manoilă pentru acel gest.
Vreau să menționez că respect și promovez principiile transparenței și dreptul la informare a cetățenilor care au dreptul să știe ce fac și cum se comportă în campanie toți candidații. Doar așa va putea fi ales cel mai bun dintre ei.
Însă îmi pare rău că campania electorală alunecă astfel într-o direcție greșită, în scandaluri și reglări de conturi și se distrage atenția oamenilor de la problemele comunei și soluțiile pe care le propun candidații pentru rezolvarea lor.Eu am mai spus și repet că nu sunt un sfânt, am și eu neajunsurile mele, uneori acționez impulsiv.
Însă, stimați consăteni, intenția mea de a candida la funcția de primar vine din dorința sinceră de a dezvolta comuna Pepeni. Am acumulat pe parcursul vieții o experiență bogată și cred că pot s-o folosesc pentru dezvoltarea localității de baștină. Am încercat să implementăm o serie de proiecte și până acum însă ne-am ciocnit de rezistența unei grupări, care controlează foarte de mult timp primăria și nu permite satului să se dezvolte. Această grupare vrea să se mențină în continuare la putere prin primarul derogat Oleg Rotaru. Doamna Manoilă face parte din această grupare. Iată unde se ascund cauzele acestui conflict.
Acest fapt nu-mi justifică însă ieșirea necontrolată, sunt conștient că nu am procedat corect în acel incident și îmi cer scuze încă o data.
În final, vreau să chem toți concurenții să trecem peste acest moment nefericit și să ne axăm în campanie pe un dialog constructive, pe proiecte, pe programe electorale, cine și ce propune pentru ca satul Pepeni să se dezvolte așa cum merită.