DISTRIBUIȚI

Aceasta este deviza vieții și implicării în viața comunității a femeilor din satul Bilicenii Vechi. Este și obiectivul major al primarei Ala Guzun, cea care aduce schimbarea în comună.

Această decizie și implicare constantă este generată și de femeile-lidere de sectoare, mahalale ca Valentina Ioniță, Rodica Daraban, Ana Codreanu, Tatiana Pandelea, Ana Daraban, Ana Catișevscaia, Olesea Eremenco, Natalia Vizir, Svetlana Gînju. Pe această undă își construiesc și organizează fiecare zi de muncă în primărie colegele primarei, de ani buni, mandat cu mandat: Tamara Rusu, Olga Surdu, Maria Morari. Multitudinea de funcții și responsabilități pe care le au în primărie, nu le împiedică să-și facă timp și pentru implicare civică. Ele merg de la sector la sector, informează populația asupra necesității de implicare într-un nou proiect, prin contribuții financiare, participare la lucrări de voluntariat. Cetățenii le ascultă și le urmează. Cuvântul lor și mesajul expus se bucură de încredere și susținere. Susținând primara, femeile satului Bilicenii Vechi știu cu siguranță și se conving: Cum se implică așa localitatea se dezvoltă. Dar ele se implică cu tot sufletul, găsind timp și pentru acest activizm civic. Și satul prim multe proiecte implementate cu susținerea lor se modernizează văzând cu ochii și schimbările în bine îi fac pe oameni să se bucure, să se oprească din fuga vertiginoasă a timpului și să se minuneze: în locul părăsit, împânzit cu gunoi altă dată, a mai răsărit un loc de agrement, o scenă pentru activitățile satului, un parc, o alee de trandafiri.

 

Familia Crețu, Nicușor și Eugenia: două inimi într-un singur dor

Femeile satului sunt cele care țin focul aprins în vatră, care cedează, rabdă, iubesc și dăruiesc lumii și bărbaților lor copii. Sunt cele care îndeplinesc porunca dumnezeiască prorocită vieții pe pământ: continuă lumea, femeie.
Eugenia Crețu împreună cu Nicușor al ei a continuat-o cu trei copii, rodul dragostei lor și cu o viață inelată în 50 de ani împreună, cu o sărbătoare frumoasă la casa ei și a familiei- Nunta de aur.

Continuarea citiți în nr.10 din 05 martie 2021