20
DISTRIBUIȚI

Din aprilie- fără compensații. Precizările Ministrului Muncii și Protecției Sociale

De la 1 aprilie, cetățenii nu vor mai primi compensații la achitarea facturilor. Ministrul Muncii și Proetecției Sociale, Alexei Buzu a declarat că luna martie a fost ultima când s-au mai oferit compensații pentru achitarea facturilor.

„Compensațiile pentru perioada rece a anului se finalizează la sfârșitul lunii martie. Sperăm că zilele reci nu vor dura atât de mult. Pentru guvern a fost important să depășim cu bine această iarnă, au fost luate decizii extrem de complicate, toți colegii mei din ministere au trebuit să facă reduceri din bugetele proprii pentru a ne asigura că avem resursele necesare pentru a asigura compensațiile în această perioadă. Înțelegem că există această problemă, dar trebuie să fim foarte prudenți cu modul în care gestionăm resursele. Urmează o nouă perioadă rece și trebuie să ne pregătim temeinic și pentru atunci”, a punctat ministrul.

Precizăm că două ierni la rând, cetățenii Republicii Moldova au primit compensații pentru achitarea energiei electrice, gazelor naturale și agentului termic.