55
DISTRIBUIȚI

Clipe de înălțare sufletească ale strămoșilor

  1 decembrie e ziua de suflet a tuturor românilor. Ne leagă trecutul istoric, ne leagă cultura comună, ne leagă limba română și, prin urmare, suntem același neam.

   În contextul acestei frumoase sărbători  săptămâna trecută (28.XI-02.XII) întreaga comunitate a LT,,Olimp” a fost antrenată în mai multe activități desfășurate în cadrul Săptămânii Istoriei. Elevii au participat la concursul posterelor, al  gazetelor de perete, al  desenelor pe teme istorice, au scris eseuri dedicate Marii Uniri, au participat la ediția a III-a a concursului de eseuri organizat de Mitropolia Basarabiei. Dar cel mai FRUMOS au încheiat ziua de vineri, 02.12.22, când elevii din ciclul liceal au participat la ediția a VII-a a Festivalului-Concurs ,,Cântecele care ne-au însoțit istoria” care este organizat anual și petrecut de d.prof.de istorie Dubenco Petru. Prin acest frumos Festival, prin cântecele cântate, prin versurile recitate cu drag de țară și de neam, fiecare a adus un omagiu României, valorilor neamului românesc, au readus în atenția tuturor cântecul patriotic.

   Juriul care a apreciat evoluarea participanților a subliniat buna pregătire a tuturor, dar cea mai înaltă prestație au avut-o elevii clasei a 11-a B care au luat Premiul Mare.

   Locul I a revenit clasei a XII-B, locul II – l-au împărțit clasele a XI-A și a X-a A, iar locul III a revenit claselor a XII-a A și a X -a B.

 Să trăim mândri clipele de înălțare sufletească ale strămoșilor noștri prin poezie și cântec