122
DISTRIBUIȚI

 Anatol Vițu, directorul Orchestrei de Muzică Populară „Busuioc Moldovenesc ”de la Casa raională de Cultură „Nicolae Iorga”

  Compozitorul basarabian ,violonistul și aranjorul, profesorul Anatol Vițu, directorul orchestrei de la noi își sărbătorește 65 de ani din ziua nașterii și 40 de ani de carieră artistică. Îi transmitem pe această cale  calde și sincere felicitări, asemeni ochilor săi calzi de bunătate și drag de muzica populară și oamenii care o iubesc. Primii zece ani de activitate i-a petrecut ca instrumentist în minunată Orchestră „Lăutarii ”, alături de maestrul dirijor, de la care a învățat multe. De-a lungul vieții a crescut profesionist urcând  frumos prin talentul său treptele de compozitor, aranjor, prin colaborări cu mari cântăreți și interpreți de muzică populară de la noi și din România. În ultimul timp, prin talentul său de aranjor al pieselor muzicale ajută mult tinerii interpreți, care neîncetat îl solicită. Ține foarte mult la activitatea sa în Chișinău, dar îl doare sufletul pentru cultura de la sate, care trebuie ridicată. El face acest lucru prin munca sa în Orchestra „Busuioc Moldovenesc”, și se bucură de stima întregului raion. Pentru dăruirea sa culturii și muzicii populare, pentru faptul că a transformat orchestra  într-o bijuterie muzicală și a înscris- o prin evaluările sale în una de prestigiu în cultura națională, ridicând numeroase premii la câte concursuri au participat, administrația raionului împreună cu Secția Cultură l-au desemnat Cetățean de Onoare al raionului.

 Este împlinit  și în plan personal. Se bucură de o căsătorie fericită alături de soția Aurica. Este fericit ca tată  a două fiice, comorile scumpe ale vieții, dăruite de soție. Este și un bunel cu sufletul aur și bunătate pentru cei trei nepoți și o nepoțică, comori aduse în viața sa de fiicele iubitoare Liliana și Valeria și soții  lor. Se bucură de viața de până acum trăită în aplauze.

 La mulți ani , Maestre!

 Cu drag ,echipa ziarului „Ecoul Nostru”