37
DISTRIBUIȚI

Concursul raional al tinerilor interpreți de muzică ușoară

         „Constelația Telentelor” a ajuns la ediția IV

În ultima duminică a lunii noiembrie, în sala de festivități a Bibliotecii Publice Raionale „Vasile Alecsandri”, or. Telenești s-a desfășurat a IV-a ediție a concursului raional de muzică ușoară „Constelația Talentelor” , la care au participat 12 concurenți din diferite localități ale raionului, care au interpretat câte două piese, o piesă fiind la alegere, iar a doua piesă cu tematica „Tinerețe”.

Ion Cernei

La eveniment au fost prezenți președinta raionului Telenești Mariana Ombun și vicepreședintele raionului Alexandru Taburceanu. Concursul a fost jurizat de experți ai artei muzicale, interpreți de muzică ușoară Angela Cabari – Roșcovan și Sergiu Țurcan, care pe lângă evaluarea concurenților, au încântat publicul prezent cu minunate piese muzicale.

Premiul Mare i-a revenit domnișoarei Ana-Maria Alii din Budăi, elevă la Liceul Teoretic „Pro- Succes” din Chișinău, care a impresionat juriul și publicul cu calitățile vocale deosebite, ținuta scenică și expresia muzicală a pieselor prezentate.

La categoria de vârstă 18- 25 ani locul I s-a plasat Mihaela Rotaru din localitatea Hîrtop, locul II i-a revenit dnei Ioncu Nina din Chițcanii Vechi; locul III – lui Mihai Dorogan din  Hirișeni.

La categoriile de vârstă 29- 55 ani: locul I i-a revenit doamnei Mariana Bejenaru, din or. Telenești; locul II- lui Nicolae Duminică din Bănești; locul III – lui Iurie Pascaru din Negureni.

Cu diplomă de mențiune au fost nominalizate doamna Ana Șarpe din Verejeni și domnișoara Oxana Zgârvaci din Scorțeni.

Toți participanții au fost premiați cu diplome și premii bănești.

Pavel Casian, șeful Secției Cultură ne-a relatat că concursul ”Constelația Talentelor” nu și-a intrerupt activitatea nici în perioada pandemiei:

”Am organizat ultimele două ediții on-line, astfel nu am îngrădit nimănui posibilitatea tinerilor înterpreți de a se afirma. Precizăm că membrii juriului sunt interpreți cu origini din raionul nostru  care au sprijinit  concursul  cu inspirată pasiune.Totodată aducem sincere mulțumiri tuturor concurenților participanți și tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea evenimentului„, a remarcat dl Casian.