24
DISTRIBUIȚI

Suport  pentru cadre didactice și elevi

Printre cele  douăzeci de instituții de învățământ din  Moldova gimnaziul din satul Bălășești  a primit echipament digital grație suportului oferit de Guvernul României. Potrivit ministrului educației și cercetării Anatolie Topală, în domeniul educației se pune un mare accent pe necesitatea de a introduce și a utiliza tehnologiile informaționale.

Victoria Marin

Prin acest proiect și gimnaziul din satul Bălășești, raionul Sângerei a fost printre cei 20 de norocoși care au primit o donație cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova care constă în echipament – tablă interactivă, laptopuri, imprimante și alte suporturi necesare. Elena Neaga, primara comunei Bălășești, ne-a comunicat că acest suport va deveni în curând accesibil și utilizat în sălile de clasă. „Cu înalte considerațiuni îmi exprim recunoștința față de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova în persoana Secretarului de Stat Adrian Dupu și Ambasada României în Republica Moldova reprezentată de Excelența Sa Cristian-Leon Țurcanu, care au oferit echipament digital de ultimă generație. E o bucurie de nedescris pentru întreg colectivul de profesori și elevi din gimnaziul nostru care  au beneficiat de o tablă interactivă, 5 laptopuri și două imprimante performante moderne. Pe această cale sincere mulțumiri aducem Direcției Educație a Consiliului raional Sângerei, care ne-au susținut și ajutat să transportăm aceste bunuri la destinație”.

Adrian Dupu, secretarul de stat în Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, a ținut să menționeze că procesul educațional trebuie să-și urmeze cursul firesc chiar și în aceste perioade dificile:

„Prin digitalizarea a 20 de școli din Republica Moldova, aducem  viitorul mai aproape de elevi și de cei care urmează, peste ani să ne ia nouă locul. Acțiunea urmărește totodată stimularea prezenței la cursuri a elevilor și reducerea abandonului școlar, precum și îmbunătățirea  eficienței procesului de predare – învățare pe baza utilizării tehnologiei de ultimă generație”.

Directorul gimnaziului din Bălășești, Mihail Popa spune că:„Procesul de digitalizare și accesul la tot ce presupune transformarea digitală, îndeosebi educația și dezvoltarea de competențe în domeniu sunt pași esențiali prin care trebuie să asigurăm șanse egale tinerei generații pentru inserția corectă și corespunzătoare în societate ca aceștia să poată la rândul lor să facă față provocărilor de viitor. Este o mare onoare și o mare