56
DISTRIBUIȚI

 Reparații finalizate pe ultima sută de metri la Casa de Cultură  din Sărătenii-Vechi

Locuitorii comunei Sărătenii Vechi, raionul Telenești, se mândresc  cu cel mai valoros edificiu, reparat și dotat. Ne referim la Casa de Cultură din localitate, care prin Programul Național „Satul European”, renaște valorile spirituale ale comunității. Casa de Cultură a fost data în folosință acum 55 ani și, evident  avea nevoie de reparații.

Ion Cernei

Cu sprijinul Guvernului, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, au fost alocați peste 20 milioane de lei, pentru renovarea edificiului.

În scopul evaluării demersului de implementare a proiectului, viceprim-ministru, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a efectuat  o vizită în această localitate.

Potrivit primarei de Sărătenii Vechi, Veronica Cupcea , în cadrul proiectului de dezvoltare locală s-au realizat deja 80% din prima etapă a lucrărilor.

„Avem un volum mare de lucrări, întrucât spațiu cuprinde peste 1700 m2, dar asta nu ne sperie. Am așteptat 50 de ani această șansă. Cu sprijinul Guvernului, prin Programul „ Satul European”, contribuim la edificarea comunității, deoarece în interiorul Casei de Cultură, avem amenajat și Muzeul Satului, unde practic fiecare locuitor a adus, prin exponatele lor, o parte din spiritul familiei”, a menționat primara.

„Este îmbucurător să înregistrăm rezultate frumoase de la o zi la alta. Astăzi, jumătate dintre proiectele care fac parte din Programul Național „Satul European” sunt în derulare, iar 17 proiecte deja au cunoscut finalitatea.