32
DISTRIBUIȚI
default

La Sângerei a avut loc recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de revitalizare urbană finanțat din FNDRL

 

La Sângerei a avut loc recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de revitalizare urbană finanțat din FNDRL.

Proiectul de revitalizare urbană „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, a ajuns la etapa de finalizare.

În perioada 14-21 noiembrie 2022, ADR Nord a desfășurat recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de revitalizare a orașului Sângerei. Directorul și specialiști ADR Nord, autoritatea locală, antreprenorii care au executat lucrările de revitalizare urbană și reprezentanți ai serviciilor de verificare au analizat calitatea lucrărilor executate la Sângerei. În următoarea perioadă, antreprenorii urmează să ia în considerare observațiile documentate de către membrii comisiei de recepție.

Lucrările de revitalizare urbană executate la Sângerei au demarat în prima jumătate a lunii mai curent și au fost efectuate de două companii.

SRL „Primaterax-Nord” a executat lucrări de amenajare / construire a unui teren de minifotbal (str. Independenței, nr. 223), de reconstruire / construire a unor pavilioane, de amenajare a unui teren pentru copii. De asemenea, compania a construit, din beton asfaltic, accesul către Grădinița nr. 1, a construit și a amenajat terenul sportiv și scuarul din str. T. Nencev. Valoarea contractului de antrepriză cu SRL „Primaterax-Nord” constituie cu 7,55 mil. lei.

SA „Drumuri-Bălți” a executat lucrări de reconstrucție / amenajare în perimetrul blocurilor locative din str. A. Crihan, nr. 2, 4, și str. Independenței, nr. 127, 12, lucrări de reconstrucție / amenajare în perimetrul blocurilor locative din str. Independenței, nr. 128, 140, 142, lucrări de reconstrucție și pavare a spațiului pietonal pe segmentul străzilor T. Nencev – A. Mateevici. Valoarea contractului de antrepriză încheiat cu SA „Drumuri-Bălți” constituie 7,95 mil. lei.

În total, cele două companii au valorificat 15,5 mil. lei, alocați din sursele FNDRL, contribuția Primăriei orașului Sângerei constituind circa 12% din suma alocată.

În urma implementării proiectului, au fost obținuți următorii indicatori: 4.691 mp de trotuar reconstruite; 4.225 mp de căi de acces construite; 4 locuri de joacă construite; 3 locuri de fitness construite; 2 stadioane de mini-fotbal construite; un scuar amenajat.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.