38
DISTRIBUIȚI
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Primarii au căștigat de la funcționarii  APL Telenești cu un scor la limită

 

Meciul tradițional dintre echipa primarilor din localitățile raionului Telenești și cea a funcționarilor de rang raional, care s-a desfășurat duminică, s-a încheiat cu scorul strâns de 6:5.

”S-a mai întâmplat să amânăm  meciul din cauza alegerilor prezidențiale ori a COVID-ului, dar ne-am zic că nu trebuie să încălcăm tradiția şi meciul se va  juca pe orice timp”, ne-a spus Valeriu Lazarenco, căpitanul echipei primarilor.

 Ion  Cernei

Ion Tulbure, veteranul echipei, ex-primar de Târșiței  a fost și mai explicit: ”Am demarcat aceste competiții acum șapte ani, propunându-ne scopul să uităm de politică or, uneori partidele voiesc că ne confruntăm între noi și după alegeri. Este o posibilitate de a ne afirma și a dovedi comunităților că, dacă reușim în sport, reușim și la îndeplinirea mandatului”- a opinat căpitanul echipei primarilor.

A învins prietenia, dar totuși, funcționarii au marcat cu un gol mai mult. Premii a înmânat Mariana Ombun, președinta raionului Telenești – portarilor Denis Casian și lui Sergiu Lipatov, care au fost cei mai buni portari iar cupa – lui  Valeriu Lazarenco, primarul de Leușeni, căpitanul echipei primarilor.

Remarcăm că fotbalul între aleșii  din APL își au o istorie aparte. Unul din animatori este Viorel Furdui, directorul CALM:

”Acum 8 ani, redacția ziarului CUVÂNTUL a inițiat un turneu la fotbal între primarii din cele patru raioane ale regiunii Orhei, eveniment dedicat aniversării de 20 de ani ai săptămânalului,  idee care ne-a plăcut și nouă. Astfel am organizat mai multe turnee, am participat la meciuri cu primarii din Ucraina și Slovenia. Dorim să desfășurăm un campionat național între echipele de primari, chiar am avut un turneu național”, a relatat pentru ”Ecoul nostru” Viorel Furdui, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova.  

Ion Tulbure, a relatat că la meciuri au participat peste 30 de primari din țară.

”Deși aceste turnee sunt concepute pentru a anihila disconforturile create de atașamentul unor primari către anumite formațiuni politice, cei de la PSRM și PȘ nu au acceptat ideea noastră, situație care mai degrabă ne-a nedumerit or, CALM îşi propune să consolideze relațiile între autoritățile publice locale, să le ajute în rezolvarea problemelor, nu să le divizeze pe partide. Iar aici era vorba doar de niște

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

meciuri amicale, nimic mai mult. În rest – continuăm o tradiție care s-a dovedit că are șanse să fie una longevivă”.