36
DISTRIBUIȚI

Concursul „Cel mai bun Antreprenor din sfera business și agricultură”  și-a desemnat câștigătorii

La sfârșit de  octombrie  în incinta  Sălii de festivități ”Andra” din satul Ratuș  a avut loc festivitatea de decernare a învingătorilor tradiționalului concurs raional „Cel mai bun Antreprenor  din sfera business și agricultură”, activitate tradițională de promovare a experienței înaintate.   Evenimentul  are ca scop încurajarea și stimularea antreprenorilor  din  raion,  precum și sporirea competitivității produselor, mărfurilor și serviciilor  autohtone.

Președinta raionului Telenești  Mariana Ombun   a venit cu un cuvânt de felicitare în adresa antreprenorilor prezenți în sală, menționând, că  scopul concursului constă în efectuarea unui bilanț al reușitelor înregistrate pe parcursul unui an ale agenților economici, indiferent de genul de activitate, forma de organizare juridică şi tipul de proprietate:

 ”Dumneavoastră  ați înfruntat cu mult curaj greutățile acestui an pandemic, demonstrând că sunteți puternici și că nu există provocări fără soluții și  că întreprinderile noastre au potențial de creștere și pot contribui la realizarea economică a raionului,,- a remarcat dna președintă.

Vicepreședintele raionului Alexandru Isac a mulțumit businessmenilor locali, care înregistrează succes în ciuda pandemiei și crizei generată de aceasta:

,,Vă mulțumim pentru aportul adus în dezvoltarea economiei raionului și vă asigurăm de deschiderea deplină din partea autorităților publice locale în vederea susținerii şi promovării mediului de afaceri la nivel local, național și internațional. Datorită contribuției dumneavoastră se menține economia raionului și respectiv alte domenii deosebit de importante cum ar fi educația și sistemul medical”, a subliniat dl. Isac.

  La ediția curentă a concursului ”Cel mai bun antreprenor  al anului” au fost premiați  20  agenți economici la  6  nominalizări.    

 Astfel cei mai buni antreprenor în sfera de producere au fost nominalizați Viorel Popovici, conducătorul S.R.L. Virolond Agro;  Igor Banari, conducătorul   GȚ ”Banari Igor”; cei mai buni producător de fructe: Igor Chelea, conducătorul Agroanghel S.R.L.,Nicolae Eșanu, liderul John-Cris Compania S.R.L, Valerian Bejan, conducătorul gospodăriei țărănești cu același nume;  cei mai buni producător de legume Ala Popa, conducătoarea Poliglia S.R.L., Vitalie Zmuncilă, liderul Vitculens S.R.L.; Cei mai buni din sectorul zootehnic – Serghei Marandici producător, conducătorul Viamar S.R.L. și  Afanasie Popescu, proprietar de gospodărie țărănească;  cei mai buni antreprenor din industria prelucrătoare Inga Tulgara, șefa C. IVIS-PLUS S.R.L.  și Vladimir Melnic, propretar de gospodărie țărănească; cei mai buni antreprenori în sfera comerțului au devenit  Vasile Cotiujanu,  și Mihail Cazacu, proprietari de gospodării  individuale. 

Au mai fost de asemenea  nominalizați mai buni antreprenor în sfera prestări servicii, cel mai buni exportatori, cel mai tânăr antreprenori: cea  mai bună  femeie antreprenor a fost desemnată Diana Mirciu, care activează în domeniul comerțului.

Remarcăm că prima ediție a concursului respectiv a avut loc în anul 2003.