25
DISTRIBUIȚI

  Nocturna bibliotecilor

  Biblioteca Publică raională Sângerei este implicată activ  în Campania națională„ Nocturna Bibliotecilor”.  Este o campanie de promovare a bibliotecilor și de creștere a  accesibilității  bibliotecii într-o comunitate prosperă.

 Vera TABARCEA

   Bibliotecarele  împreună cu  utilizatorii  de carte desfășoară activități nocturne. Afară ,la aer liber ei fac lecturi cu voce tare, alte ori desenează și pictează  la aer liber, în cadrul unui Atelier de pictură, fiind asistați și conduși spre arta  picturii sau grafica unei cărți de către profesoara – pictoriță  Iana Bojic de la școala de Arte din Sângerei.  Alte  activități  țin de îmbinarea armonioasă a dragostei față de lectură și carte cu dragostea față de muzică. Astfel a fost organizată ora de muzică, în colaborare cu profesoara Școlii  Muzicale „Mihai Dolgan” Aliona Crihan. Lecția  a fost dedicată  profesorilor,  de Ziua lor profesională și a fost ca un omagiu acestora  pentru dragostea de carte și lectură care  o altoiesc copiilor. Potrivit specialistei  principale pentru activitatea bibliotecilor Tamara Deleu  de la Secția de Cultură Sângerei, „Biblioteca publică o raională  a prevăzut în cadrul acestei campanii  și vizionarea  filmului preferat, jocuri preferate la calculator, jocuri de dame. Bibliotecarele  lucrează variat cu utilizatorii de carte și de servicii  bibliografice .Cred  de aceea avem vizitatorii și bibliotecile sunt  interesante  pentru utilizatorii noștri de carte”, a precizat specialista.

  În imagine: bibliotecara  Bibliotecii raionale Vera Traciuc într-o activitate nocturnă  cu    iubitorii de lecturi la aer liber