149
DISTRIBUIȚI

                              ,,Ringul părinților inteligenți,, a  avut  genericul

                                      ,,Pacea își are izvorul în noi”

Consiliul Raional Telenești, Secția Cultură, Tineret și Sport și Biblioteca Publică Raională ,,Vasile Alecsandri,, au organizat duminica trecută  concursul raional ,,Ringul părinților inteligenți,, ediția a XIII-a, 2022 cu genericul ,,Pacea își are izvorul în noi”. Acest concurs este o competiție interactivă al familiilor care citesc, organizat în cadrul Programului Național Lectura Central. Scopul acestui concurs este: promovarea modelelor de familii deosebite în cadrul cărora cartea și lectura își au un rol deosebit în educarea unei generații culte și inteligente, iar lecturile de familie au devenit o tradiție frumoasă. Familiile participante la ediția concursului din anul curent au fost: Ciumac din orașul Telenești; Boghiu  din satul Ciulucani; Salajan din satul Pistruieni; Vechiu din satul Suhuluceni;  Reaboconi – din satul satul Brînzenii-Noi. Participanții la eveniment a prezentat un mini spectacol ținând cont de genericul concursului cu următoarele probe anunțate din timp.

  Astfel  proba Arborele genealogic al familiei urma să fie  reprezentată printr-un poster ingenios și interactiv. Următoarea probă literar-artistică ,,Pacea își are izvorul în noi” a demonstrat talentele artistice ale membrilor familiilor participante. Mini –spectacolul respective  a finisat cu un mesaj- discurs deosebit care a avut genericul ,,Familia …. pledează pentru pace”.

Fiecare familie a impresionat juriul și publicul  prin mesaje inedite prezentate. Ingeniozitatea, creativitatea și interactivitatea a dominat pe tot parcursul concursului. E salutabil faptul că în această competiție inteligentă au fost implicați membrii familiilor de diferite vârste începând cu 2 anișori. Cu contribuția financiară a Consiliului Raional Telenești, Secția Cultură, Tineret și Sport familiile au fost apreciate cu diplome și cadouri de preț. Punctul culminat a acestui eveniment- spectacol a fost hulubașii din pâine copți de familiile participante, distribuiți publicului spectator și juriului.

 ”Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și prietenoasă. Mulțumim frumos tuturor pentru participare și implicare”, a remarcat pentru EN Maria Furdui, directoarea bibliotecii.