59
DISTRIBUIȚI

Segmentul de drum construit corespunde tuturor cerințelor moderne.

Darea în exploatare a  unor drumuri este un fenomen destul de des în ultimul timp, ele sunt adevărate sărbători. La care participă tot satul, se oficiază slujbe și respectivele drumuri sunt sfințite, casă fie cât mai trainice și lipsite de accidente. La eveniment sunt invitați persoane oficiale care taie panglicile, iar satul se transformă într-un adevărat furnicar. Iar dacă respectivele inaugurări coincid cu hramul localității, atunci tabloul  devine complet.

Victoria Marin

Pentru  cetățenii din zona Alexăndreni,  zilele trecute a fost o sărbătoare dublă. Pe lângă festivitățile prevăzute de program , a fost realizată recepția finală de dare în exploatare a unei porțiuni de drum, pe un segment de trei kilometri, care leagă satele Alexăndreni, Țâpletești și Țâplești, toate făcând parte din comuna Alexăndreni, Sângerei.  Pentru lucrările  acestui segment de drum au fost alocate  din  bugetul raionului opt milioane de lei. De altfel, cei care se bucură mai mult decât toți sunt șoferii, ei spun că  își doresc cât mai multe  drumuri de acest fel.

„ Foarte mult s-a așteptat acest drum, dar în sfârșit trăim bucuria împlinirii. Odată ce vom avea drumuri  bune și un sistem de luminat, ne vom simți puțin mai civilizați.”

„ Acest drum are o destinație națională deoarece face legătura dintre câteva sate din comuna Alexăndreni, dar totodată face legătura cu satele din raionul Florești, spre exemplu satul Putinești. Este foarte binevenit deoarece până acum era un drum de catastrofă,” au relatat oamenii din partea locului.

Oamenii speră că  reparația străzilor va continua, mai ales că în sat șunt încă multe drumuri care se află într-o stare deplorabilă.

„Aduc cuvinte de recunoștință Consiliului raional, Primăriei și primarului comunei noastre. Sper să avem astfel de drumuri în toate localitățile noastre,” spun localnicii.

  Sectorul de drumul a fost reparat de la Alexăndreni până la Țiplești. Autoritățile raionale nu mai dispun de mijloace financiare pentru a continua lucrările.

Primarul  localității, Alistar Dombrovschi, susține că  specialiștii și finanțatorii au inspectat calitatea lucrărilor, rămânând satisfăcuți de modul în care au fost efectuate.

„Este o investiție importantă pentru noi, una foarte necesară. Vreau să menționez că este una dintre cele mai mari investiții făcute pentru comuna Alexăndreni în ultimii ani. Pe parcursul mandatului noi am reparat 20 de kilometri de drumuri din comunitate, am instalat 20 de km de iluminat stradal.”

Prezent la eveniment Președintele raionului Grigore Corcodel, a spus că după mai multe deplasări în comuna dată  s-a luat decizia la o ședință a Consiliului raional de a aloca suma de 8 milioane  de lei pentru reconstrucția și renovarea segmentului de drum Alexăndreni Țiplești. „ Comuna Alexăndreni este cea mai mare din raion. Aceasta include cinci sate cu o populație totală de 5 mii de persoane. Oamenii de aici merită să beneficieze de o infrastructură modernă. Segmentul de drum construit corespunde tuturor cerințelor moderne. E un drum de care să se bucure toți.”