44
DISTRIBUIȚI

  Tinerii noștri poeți premiați în România

 Tinerii poeți Lena Chilari din localitatea Pepeni și Virgil Botnaru din Bobletici au fost desemnați laureați ai  Festivalului „Literatura Tinerilor”, ediția V care s-a desfășurat recent  la Casa de Creație a Scriitorilor „Zaharia Stancu” de la stațiunea Neptun. Tânăra poetă din Pepeni a fost apreciată cu Premiul I, creația prezentată de Virgil Botnaru – cu Premiul II. De ambii suntem mândri  și  urmărim cu interes ceea ce scriu, cum scriu și ne place.

 Vera TABARCEA

 Festivalul „Literatura tinerilor” a avut loc recent la Casa de Creație a Scriitorilor „Zaharia Stancu” de la Neptun. După cum susține Virgil Botnaru proiectul a fost organizat  din inițiativa Uniunii Scriitorilor din România și dedicat tinerilor autori care posedă toate genurile literare.  Proiectul a fost finanțat  de Ministerul Culturii, dar și din fondurile  proprii ale Uniunii Scriitorilor din România.

  Potrivit laureaților noștri proiectul a debutat cu o etapă de selecție  a participanților care s-a  desfășurat  la filialele Uniunii. Amintim că poetul Virgil Botnaru a fost  prezent  de Ziua Limbii Române la Casa Memorială „Adrian Păunescu” din Copăceni. Cu premiul I la acest festival, modestă de fire, mărturisirea Lenei Chilari este „numai până aici am putut ajunge”. Amintim că după studiile făcute la Liceul Teoretic din Pepeni Lena Chilari a absolvit Facultatea de Litere a UBB din Cluj. Momentul ei de debut este volumul “O cană de nevicios la bătrânețe”, desemnat câștigător al Premiului ”Regele dimineții”.