8
DISTRIBUIȚI

Distinși semănători de lumină,

Am deosebita plăcere de a mă adresa tuturor profesorilor, învățătorilor și educatorilor din raionul Telenești, Dumneavoastră care, prin natura meseriei, prin devotamentul și sacrificiul pe care îl manifestați zi de zi, contribuiți la formarea generațiilor de tineri competitivi și inteligenți.

Dumneavoastră sunteți cei, care marcați profund dezvoltarea personalității fiecăruia. Sunteți  asemenea unui pom, ce dă rod pentru alții, roadele căruia se măsoară peste ani prin succesele discipolilor, sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Ziua pedagogului este în fiecare zi, în care educatorul, învățătorul, profesorul intra în clasă, în care un elev învață și reușește.

Influenta pe care o are un dascăl asupra unui copil este eternă: nu vom putea ști niciodată unde se oprește, căci fiecare copil poartă în suflet un gest, o vorbă înțeleaptă a dascălului, pe care adult fiind, o va transmite mai departe copiilor săi.

Cu ocazia zilei profesionale Vă urez frumoase realizări pe cel mai important  ogor al neamului – sufletele copiilor. Să fiți în continuare la fel de responsabili și riguroși, dedicați meseriei Dumneavoastră, vă urez să fiți curajoși în fata provocărilor vieții, iar în momentul în care vă așezați la catedră să uitați de probleme, nevoi și neajunsuri. Să aveți putere de concentrare pentru lecțiile pe care le susțineți, în educarea copiilor și elevilor pe care îi aveți în grijă.

Dacă suntem buni –   e meritul Dumneavoastră,

Dacă suntem puternici – e prin efortul pe care l-ați depus ani la rând,

Dacă suntem deștepți – pentru că am citit  cuvintele la lumina 

Dumneavoastră.

Cu profund respect, Mariana Ombun, Președinta raionului Telenești