DISTRIBUIȚI

Stimați colaboratori ai ziarului Ecoul nostru,

     Cu ocazia frumosului jubileu de 20 de ani de la fondare, Vă transmitem un imens buchet de flori automnale, pe care le meritați din plin și cele mai alese cuvinte de felicitare. Întotdeauna e cel mai greu să vorbești despre lucruri cunoscute și dragi, pentru că trebuie să fii obiectiv și original. Știu foarte bine cum a apărut ziarul Ecoul nostru, acum 20 de ani. Bănuesc că nu e ușor să-ți păstrezi echidistanța, capul limpede, când sunt atâtea ispite și presiuni, rugăminți , că nu e ușor să faci un ziar în era internetului. Rigoarea, cultura de a scrie, nu în ultimă instanță disciplina de a gândi și a reda – aceasta costă și este apreciată. Ce este de fapt Ecoul nostru pentru noi? Este lecuitorul sufletelor, o sursă sigură de informare. La ziar activează o echipă de jurnaliști adevărați, care prin munca lor cotidiană aduc adevărul și ne fac să fim bine informați. În paginele publicației găsim mereu motive de a fi mândri de rădăcinile noastre.
      Vă doresc, stimați jurnaliști de la Ecoul nostru și dragi cititori, ai publicației, noi realizări pe acest nobil tărâm al cunoașterii de sine, pe terenul luptei de idei și de valori. Și stoicism în păstrarea autenticului din jurnalistică. Mult noroc și încă mult caracter pentru ca să ajutați oamenii să treacă cu mintea limpede prin aceste timpuri grele. Tuturor colaboratorilor de azi, de ieri și de mâine Vă dorim să aveți viziune pentru a Vă propune scopuri mărețe și putere pentru a le atinge. Iar noi, Vă promitem că Vom fi mereu în calitate de cititori fideli.
     Să aveți parte doar de zile senine și cu lumină pentru tipar. Echipa Ecoului să fie unită, dinamică și întotdeauna în mijlocul celor mai bune evenimente. Succese, prosperare și realizări frumoase în viitor.

Cu aleasă considerațiune,Mihail Bîrsan,
Vice președintele raionului

Dragă echipă Ecoul nostru,

     Vă mulțumesc pentru atenția, grija și promtitudinea cu care informați cititorii. În cei 20 ani de activitate, ați cultivat cetățenilor noștri din teritoriu gustul de a citi , a se informa. Vă apreciez pentru faptul că V-ați făcut și continuați să Vă faceți corect și onest meseria, indiferent de condițiile social-politice, dar și de barierele, deloc puține. Eforturile echipei n-au trecut neobservte de cititori. Ați stat și stați de veghe și taxați abaterile de la normalitate, V-ați dovedit din plin calitatea neoficială de avocați ai cetățenilor simpli.
V-ați asumat o misiune grea, dar nu imposibilă. Apreciez înalt eforturile Dumneavoastră și mizez că ne veți fi alături în promovarea valorilor democratice.

Ecaterina Atanasov, profesoară de limba
și literatura română LT „M. Eminescu”

       Ecoul răsună sonor deja 20 de ani prin întreg raionul și nu numai. Ziarul se impune prin curaj și fermitate, prin promovarea și reflectarea veridică a evenimentelor, prin evidențierea problemelor cu care se confruntă cetățeanul zilnic. Sunt o cititoare fidelă a ziarului și o abonată de la începuturi. Citesc cu deosebită plăcere articolele din fiecare pagină. Constat cu deosebită plăcere de-a lungul celor 20 de ani ați muncit cu dăruire pentru cititorii de toate vârstele și toate gusturile.
    În numele colegilor mei de breaslă, a elevilor-cititori și a celor ce și-au văzut gândurile lor publicate în paginile săptămânalului, Vă dorim în primul rând, urări de sănătate, odată ce ai sănătate le faci pe toate în această viață, Vă doresc cât mai mulți cititori, astfel ca pe paginile ziarului să găsim reflectate toate problemele, evenimentele,expuse echidistant și o informare corectă la tot ce se petrece în raion, țărișoara noastră. Mă bucur, de faptul că abordați subiectul, domeniul în care activez, pentru care Vă mulțumesc.

Ludmila Șișcanu,directoarea LT „Olimp”

       Cu Ecoul nostru mi-am schimbat viziunile, mi-am creat principii… Chiar dacă acum sunt departe de țară, nu mi-am uitat bunii mei prieteni- jurnaliști (foarte mult aș fi vrut să fiu cu voi)…Îi mulțumesc aparte lui Maria Țurcanu pentru că mi-a dat curaj și a avut încredere în mine din prima zi când am venit în acest colectiv.
      Ecoul nostu aprinde candele noi, care împrăștie întunericul. Publicația reflectă aspirațiile unei pături largi a populației raionului. Aspirațiile de a trăi cu gând bun, cuvânt și faptă bună, de a face cât mai multă carte, a se perfecționa mereu, a valorifica patrimoniul cultural , de a trăi în pace cu toată lumea. Grație internetului acum pot fi la curent cu toate evenimentele din raion. Toți acești 20 de ani ai Ecoului nostru îi consider și ai mei, pentru că am activat în această frumolasă echipă, pentru că l-am citit și citesc permanent. Se pare chiar că am o gândire șu un caracter format de Ecoul nostru. Respesct enorm colaboratorilor acestui ziar, bunii și foștii mei colegi.
      Când am venit în America, mi-am dat seama că presa aici chiar e o putere. Raionul Sângerei are nevoie de Ecoul nostru, care, în opinia mea, este o putere.
În zi de sărbătoare, felicit fiecare membru al echipei, căci, fără ei, ziarul nu ar mai sărbători cei 20 de ani de apariție. Sunt sigură că urmează încă noi realizări.
Sănătate, viabilitate, spirit creator marcat de meditații profunde și gust estetic elevat. Să promovați cu aceeași pasiune, ingeniozitate și intrasigență valorile spirituale . Să Vă bucurați de acum înainte de interesul cititorului.

Alina Calancea-Dron,SUA

       Compusă dintr-un număr relativ mic, echipa ziarului Ecoul nostru este bine formată. În cei 20 ani de activitate munca le este apreciată. Reflector al noului, părtaș al luminii și adevărului, acest colectiv știe să culeagă și să aducă în casă informația veridică, chiar dacă unora nu le este pe plac. Deși astăzi dispunem de un sistem informațional performant, ziarul Ecoul nostru este flacăra ce ne luminează calea spre adevăr. Fără a ști ce e odihna, echipa se află mereu în căutare, în iureșul evenimentelor, nu-i părăsește inspirația și optimismul. Atrage atenția opiniei publice, prin curajul și temeritatea de a reflecta adevărul. Valorile autentice au fost și rămân în centrul preocupărilor permanente ale ziariștilor. Sunt recunoscătoare că am avut posibilitatea alături de alți tineri să activezi, cresc și să mă impun în acest minunat colectiv. Se spune că cuvântul doare mai mult decât lama unui cuțit. Trebuie să fii un meșter iscusit atunci când operezi cu cuvântul, căci el poate să doară, dar și să aline, să plângă, dar și să râdă, să pricinuiască rău, dar și să tămăduiască. Anume de aceste calități incomparabile dispune acest colectiv, care au ajuns la înălțimea binemeritată. Mă consider o părticică aacestui colectiv , am avut posibilitatea să activez mai mulți ani .
     În prezent activez în domeniul bancar, dar nu mă dispart de acest ziar, l-am abonat și-l citesc din scorță în scoarță. De pe paginile lui descopăr detalii din istoria acestor vremuri pline de frământ.În ultimul timp se tot vorbește despre iminenta și inevitabila dispariție a presei scrise. În dorința de a se reinventa pentru a supraviețui pe piața sufocată de mass- media electronică, ziarele încearcă să devină un produs „3 în 1”- cu site reactualizat la minut, unde găsești video, audio, forum… Sunt bune toate astea, dar nu sunt un colac de salvare. Pentru a rezista pe hârtie, ziarul nu trebuie să-și mitralizeze cititorii cu știri scurte și seci, ci să-i delecteze cu istorii credibile, scrise iscusit și cu pasiune, care să-i miște așa încât ei să aștepte mereu o altă poveste în ziarul următor. E părerea mea, subiectivă, poate ca și sentimentul de nostalgie.
     Scumpii și bunii mei, foști colegi, cu prilejul frumosului jubileu, primiți sincerele mele felicitări. Vă doresc noi realizări, noi granturi, proiecte, cât mai mulți abonați, agenți de publicitate. Sănătate,bucurii, noi împliniri.

Cu toată dragostea,Aurelia Bîrsan, fostă colegă

      Chiar dacă împlinesc 20 de ani, cei care muncesc zi de zi în redacția Ecoului nostru nu se simt „veterani” ei cred cu tărie că mai au încă multe de realizat. Longevitate le doresc. Abia au împlinit 20 de ani. Este o cifră la care mulți nu au ajuns… Până la 50 mai au de dat din coate.Trebuie să apară încă ani buni pentru a vorbi de longevitate.
Ador această echipă surprinzătoare pentru modul ei de a fi- niște ziariști temerari, articolele lor constituind un model de monitorizare a actului celor de la conducerea raionului, comunelor etc. Florile recunoștinței noastre.

Valentina Osoianu, directoarea LT ,,Pan Halippa”

   Mi-a făcut plăcerea că am avut posibilitatea ( deși puțin timp) să fac parte din minunata echipă a Ecoului nostru. Aici îți faci liber meseria de jurnalist, fără constrângeri. Am cunoscut o echipă puternică, care știe să-și facă bine meseria. Le urez celor de la ziarul Ecoul nostru să-și mențină cursul la fel de bine și mai departe, rămănând fideli cititorilor săi.

Florile recuoștinței, Stela Televca, jurnalistă,
Editor in Chief la diez

          Ecoul nostru a fost rampa mea de lansare în zborul către infinit. Din vara anului 2014, redacția ziarului a devenit pentru mine a doua casă și cea dintâi școală a vieții pentru mine. Satisfacția mea a fost întărită și de o fericită potrivire a evenimentelor. Debuturile mele în paginile ziarului au coincis cu aniversarea de 15 ani de când apărea Ecoul nostru cu regularitate. Pot să menționez că am ajuns jurnalistă la o publicație de tradiție în zonă, un ziar militant, izvor nesecat de informații și de opinii pentru cetățenii raionului, un far călăuzitor care își trage seva din rândurile societății civile ale meleagurilor noastre, reântorcând apoi cuvântul ca un ecou al doleanțelor tuturor, înapoi spre cei de la care se inspiră. Pentru mine a fost o onoare să fac parte din echipă și să răspund, alături de colegii mei, provocărilor cu care ne confruntam.
        Ecoul, un ziar cu rădăcini adânci în viața și activitatea locală, dar în acelaș timp și unul dintre pilonii de bază ai comunității locale. Pe vremea când sorbeam cu înfrigurare cuvinte și idei din paginile săptămânalului, când îmi umpleam simțirile cu nestimate ale gândului și sufletului, când mi se întipărise în minte cu o admirație aproape apostolică, numele jurnaliștilor care semnau articolele, nici nu visam că voi ajunge să fiu primită în acest colectiv minunat, să ajung să le fiu colegă. Aici am început să depăn tainele meseriei de jurnalist, precum toate sensurile verbului „ a fi”. Zborul meu este infinit, de care sunt absolut convinsă că se va realiza, a pornit din acest loc, răspândindu-se în universul spiritual al cuvântului,odată cu stragiile sonore ale ecourilor acestui ziar, care se vor auzi încă multă vreme. Pentru mine personal, ca și pentru cititori, cred, Ecoul nostru a fost și este sursa de informație, de adevăr, un ziar în care este prezentată toată paleta evenimentelor, toate nuanțele vieții din teritoriu. Scumpii mei colegi, la frumoasa vârstă pe care o marcați, primiți sincerele mele felicitări. Vă doresc noi realizări, succese notorii în viața personală și activitatea de zi cu zi. Multă sănătate, forțe de muncă, vitalitate,energie și echilibru sufletesc. Realizări frumoase și încă multe alte jubilee pline de bucurii.
La mulți ani și spre noi urcușuri.

Helen Cucoș, Sulz, Baden-Wurttemberg, Germany

     Vă aduc cele mai frumoase felicitări cu ocazia împlinirii celor 20 ani de activitate. Pe bună dreptate, au fost ani nu dintre cei mai ușori și pentru voi, dar ați rezistat. Și mai mult – sunteți acum cei mai citiți în teritoriu. Așa să o țineți.

Rusu, cititor fidel din satul Chișcăreni

       Felicitări călduroase cu ocazia jubileului. Mă bucur că sunteți și rezistați în fața greutăților. Vă citesc ziarul de la primul număr.Vă doresc prosperare, cât mai mulți abonați și prieteni conștienți de importanța cuvântului scris.

Cu admirație și recunoștință pentru ceea ce faceți și sunteți,
Gheorghe Brașovanu, satul Copăceni

        Doresc celor de la ziarul Ecoul nostru să rămână mereu o publicație obiectivă, mereu în slujba adevărului, prosperitate și tiraje cât mai mari. Ani plini de inspirație, entuziasm, izbândă în ceea ce va face în continuare, multă putere și încredere.

Zahar Tanaciuc, cititor fidel din orașul Sângerei

        Multe bune am a Vă spune…Vă mulțumesc pentru curaj, rezistență, demnitate, omenie. Nota zece pentru cei 20 ani de activitate. La mulți ani vouă și celor care vor continua Ecoului nostru.

Maria Rotaru, satul Pepeni

     Felicitări echipei ziarului cu frumosul jubileu de activitate. Vă invidiez că sunteți un spirit de echipă, unită, energică. Cu frumoasa ocazie Vă doresc să Vă mențineți ritmul de dezvoltare de acum, conducerea să aibă și mai departe fier în descoperirea jurnaliștilor și, pentru celalți membri cât mai multe subiecte incitante. Iat la alte aniversări care vor urma, cititoral ziarului să fie fiecare al doilea locuitor al raionului.

Sergiu Dubenco, satul Drăgănești

      Mă bucur mult că echipa ziarului reușește să depășească intimidările și obstacolele organizate de unii lideri, politicieni și continuă să informeze echidistant publicul cititor din teritoriu. Le doresc să rămână la fel de receptivi la doleanțele noastre, cât mai mulți  cititori devotați.
La mulți ani.

Gheorghe Cernogal, directorul SRL ,,Gh. Cernogal”