DISTRIBUIȚI

Tot mai puţin timp rămâne până la declansarea perioadei 4-22 iunie, preconizată pentru desfăşurarea examenului national de bacalaureat. Este al doilea an când acest examen se va desfăşura în condiţii de pandemie. Care este specificul bacalaureatului, Sesiunea-2021 şi cum este pregătită Direcţia Educaţie Sângerei pentru organizarea şi desfăşurarea acestuia?
Răspunsuri la întrebările ce ţin de acest subiect a oferit Mihai Curciuc, şeful adjunct al Direcţiei Educaţie Sângerei.

– La examenul national de bacalaureat , în anul şcolar 2020-2021 câţi candidaţi sunt înscrişi şi care este specificul desfăşurării ?

– În acest an şcolar pentru susţinerea examenului de bacalaureat avem înscrişi 97 de candidaţi. Din cauza pandemiei în programul de organizare şi desfăşurare a examenului au fost adăugate elemente noi. Candidaţii vor susţine examenul national de bacalaureat într-un singur centru, LT „D. Cantemir”. Centrul este dotat cu monitorizare video, numărul cărora a fost majorat faţă de anul precedent.

Susţinerea examenului este unul sigur şi cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. În cadrul evaluărilor se vor întreprinde toate măsurile de prevenire a riscurilor de îmbolnăvire cu acest virus. Acţiunile întreprinse prevăd: numărul de elevi într-o sală nu va fi mai mare de capacitatea acesteia prin asigurarea ca fiecare elev ocupă un loc în bancă la o distanţă nu mai mica de 1 metru faţă de ceilalţi. Va fi asigurată termometria, dezinfectarea şi curăţenia spaţiilor, sălilor de clasă, bănci, scaune, aerisirea. Totodată la intrarea în Centrul de bacalaureat vor fi plasate soluţii dezinfectante. Purtarea măştilor faciale de protecţie este şi va fi obligatorie pentru toţi participanţii la evaluările naţionale.

Continuarea citiți în n.21 din 28 mai 2021